Signe har over 140.000 følgere på YouTube
”Hi everyone! I’m Signe. I live in Denmark, and this is my YouTube Channel.”
En smilende, lyshåret kvinde toner frem på skærmen fra stuen i Sønderjylland. Hun er iført en grå blazer, en stribet bluse med bådudskæring og et par mørke bukser.
Sådan begynder traileren til Signe Hansens YouTube-kanal ’USE LESS’. Den ligner til forveksling en modekanal for et dameblad, der giver bud på de nyeste modetendenser. Men det er det ikke.
”Grundtanken er at inspirere andre til en bæredygtig garderobe, der ikke er præget af, at man hovedløst følger de nyeste trends og køber en masse nyt tøj, der alligevel bliver smidt ud, når sæsonen er slut,” siger Signe Hansen, der står bag ’USE LESS’.
Den 29-årige designteknolog bruger sin egen garderobe, når hun blogger, optager videoer til YouTube-kanalen eller tager billeder til kontoen på Instagram.
For eksempel er hun lige flyttet fra hus og mange kvadratmeter til en mindre lejlighed, så da TEKNIKEREN besøger hende i april, er hun i gang med at redigere en video, der handler om at lave en inspirerende garderobe, selv når pladsen er trang.
Hele verden følger med
Idéen til ’USE LESS’ opstod tilbage i 2014. Her var Signe Hansen lige begyndt på overbygningen ’Kommunikation og Mediestrategi’ på TEKO (i dag VIA University College), hvor der var meget fokus på forbrugeradfærd og klima.
”Det blev jeg inspireret af, fordi jeg selv var begyndt at tænke over al det tøj, jeg købte, som jeg måske kun brugte i en sæson eller to,” siger Signe Hansen.
Signe Hansen
- Selvstændig influencer siden 2017.
- Uddannet designteknolog, EA Sydvest i 2012,
og har overbygning i Kommunikation og
Mediestrategi fra TEKO i 2014. - Har tidligere arbejdet for bl.a. Ichi og Mos Mosh.
- 29 år, bor i Aabenraa med sin mand.
Blog: uselesswardrobe.dk
YouTube: Use Less eller Signe2605
Instagram: @useless_dk
Sådan kan Signes arbejdsdag se ud
7.30 Tjekker og besvarer mails fra managementbureau, samarbejdspartnere og potentielle samarbejdspartnere.
8.30 Læser og besvarer kommentarer og direkte beskeder fra følgere på YouTube og Instagram.
9.30-12 Redigerer video til YouTube-kanalen.
12-13 Frokost og gåtur med hunden Oskar.
13 Fortsat redigering.
14-16 Brainstormer på idéer til YouTube, Instagram og bloggen. Laver plan for, hvornår på månedenopslagene skal publiceres.
17 Publicerer nye opslag til YouTube og Instagram– ved hjælp af en app, hvor man kan planlægge opslag frem i tiden.
Derfor begyndte hun et personligt eksperiment, der senere blev til den virksomhed, som hun i dag lever af.
I begyndelsen bloggede hun om omstillingen fra impulsforbruger til bevidst forbruger, men et par år senere kom YouTube-kanalen til.
”Så tog det virkelig fart, og jeg opdagede, at jeg havde fundet en niche, som mange over hele verden er interesserede i,” siger Signe Hansen.
I dag har hun lige under 144.000 abonnenter på YouTube og 47,4 tusinde følgere på Instagram (april 2019).
De fleste, som følger Signe Hansen, bor i USA, dernæst efterfulgt af folk fra Storbritannien. Der er også danskere, som følger hende, men ikke så mange.
”Det skyldes nok, at der ikke er så mange danske kvinder på min alder, som bruger YouTube systematisk. De fleste kvindelige, danske youtubere er yngre end mig og har også et yngre publikum,” siger Signe Hansen, hvis primære målgruppe er kvinder i alderen 25-34 år.
Færdig med impulskøb
Signe Hansen viser hen til sin garderobe i soveværelset. Et hvidt garderobestativ fra IKEA udstyret med en række bøjler i ståltråd.
”Det her er min basisgarderobe,” siger hun, mens hun lader hånden glide gennem tøjet, der blandt andet omfatter blazere, jeans og kortærmede skjorter og T-shirts.
”Jeg plejer at sige, at 80 procent af garderoben skal bestå af basisting. De resterende 20 procent er de beklædningsdele, som man skifter ud i takt med årstiden,” siger Signe Hansen.
Konceptet hedder capsule wardrobe system, og det bygger på klima og bæredygtighed.
”Bæredygtighed kan betyde mange ting. For mig handler det om at undgå impulskøb og give tøjet længere levetid,” siger Signe Hansen og fortsætter:
”For eksempel pakker jeg vintertøjet væk i bokse, når det bliver forår. Dermed slider jeg mindre på det, og så får jeg oplevelsen af at have fået nyt tøj, når jeg pakker det ud igen til vinter.”
Tjener penge på YouTube
Fordi Signe Hansen har så mange abonnenter på sin YouTube-kanal, betyder det også, at hun tjener penge, hver gang nogle ser videoerne.
Signe Hansens popularitet på nettet, har også ført til, at hun i dag har et managementbureau, der ligger i London.
”De sætter mig for eksempel i forbindelse med relevante samarbejdspartnere, der i nogle tilfælde også ender med forretningsaftaler,” forklarer Signe Hansen.
Men designteknologen lever ikke kun af sin tilstedeværelse på de sociale medier. Opmærksomheden omkring hendes person har nemlig også ført til samarbejdsaftaler med forskellige tøjfirmaer, hendes egen smykkekollektion og medvind til den genbrugsforretning på nettet, som Signe Hansen for nylig lancerede.
Men indimellem møder hun også modstand, fortæller hun.
”For eksempel er min amerikanske samarbejdspartner, der producerer bæredygtigt tøj, blevet beskyldt for, at deres produktion ikke er så bæredygtig, som de siger. Det førte på et tidspunkt til kritiske røster i kommentarsporet på YouTube, og det slog mig lidt ud,” siger Signe Hansen.
I dag er hun blevet bedre til ikke at lade sig gå på af den slags og til at huske sig selv på ikke at tage kritikken personligt.
Bruger stadig sin uddannelse
Udefra set er der langt fra Signe Hansens nuværende arbejdsliv til uddannelsen som designteknolog – og så alligevel ikke helt, fortæller hun. For faktisk bruger Signe Hansen stadig nogle af de værktøjer, som hun lærte at kende på studiet.
”Jeg bruger for eksempel programmer som InDesign, Illustrator og Photoshop, når jeg redigerer billeder til Instagram og bloggen,” siger hun.
Derudover trækker hun også stadig på sin viden om pasformer, god kvalitet, storytelling og online branding.
Lige nu oplever Signe Hansen så stor succes som influencer, at hun ikke har tænkt sig at stoppe i den nærmeste fremtid, siger hun.
”Det giver meget frihed at være selvstændig, og det kan jeg godt lide, men det kræver også et vist overskud at dele ud af sig selv på den måde, som jeg gør hver dag.”