Skoler vil afromantisere designbegrebet
”Vi møder hvert år unge, der romantiserer branchen, og vi ser det som vores opgave at sikre, at de får en realistisk forståelse af branchen. For dem, der har den lidt romantiske tilgang, det er desværre også ofte dem, der stopper på uddannelsen, når det begynder at stramme til,” forklarer René Foli, uddannelseschef på VIA Design.
For at give de unge et realistisk billede af branchens løn- og arbejdsvilkår samarbejder VIA Design bl.a. med TL og andre fagforeninger.
”De nyuddannede er vores bedste ambassadører, så det er i høj grad i vores interesse, at de får nogle gode job, de er tilfredse med. Vi har et rigtig godt samarbejde med jer og de andre fagforeninger, hvor I afholder særlige arrangementer med fokus på løn- og arbejdsvilkår. I sidder også med i vores uddannelsesudvalg og advisory board, hvor vi kan appellere til virksomhederne om at se sig selv efter i sømmene,” siger René Foli.
Tæt samarbejde med erhvervslivet
Hos KEA Design sørger bl.a. et tæt samarbejde med erhvervslivet for, at designbegrebet afromantiseres.
”Vi er et erhvervsakademi og har derfor også business-briller på. På arbejdsmarkedet skal der tjenes penge og skabes værdi, så vi arbejder med at afromantisere designbegrebet hos de studerende. Det gør vi bl.a. ved at være virkelighedsnære og arbejde meget tæt sammen med erhvervslivet,” siger Louise Boel, uddannelseschef på KEA Design.
Gennem praktik og studiejob får de studerende et mere realistisk billede af designbranchen.
”De studerende har stor entusiasme og en ukuelighed, men de er selvfølgelig også optaget af, hvordan de få et job efter uddannelsen. Langt de fleste har studiejob, og de får tillige en realistisk tilgang til erhvervslivet gennem bl.a. deres praktiktid. Det kommer dem til gavn,” siger Louise Boel.