Jens Grønbæk Tlmedlem Smartlearning W

”SmartLearning er en fleksibel måde at lære på”

Tema: Efteruddannelse Elektroniktekniker Jens Grønbæk er i gang med en akademiuddannelse i ­informationsteknologi, hvor han både har taget fag online via SmartLearning og offline på UCL i Odense. Her fortæller han om fordele og ulemper.

Hvad er fordelene?
”Det er først og fremmest fleksibelt. Man har friheden til selv at vælge, hvornår man synes, at man har tid til at studere.
For hver lektion er der noget, man skal læse eller nogle videoer man skal se, der forklarer begreber og teknikker og opgaver, der skal løses.
Der er gode muligheder for at lære af hinanden på holdet, fordi man typisk deler sine opgaver med de andre, og så kan man skrive til hinanden via en beskedfunktion.
For mig er det også en fordel, at jeg sparer turen fra min bopæl i Silkeborg til UCL i Odense, hvor jeg har fysisk holdundervisning. Derudover er det billigere at tage fagene online end på erhvervsakademiet.”

Jens Grønbæk

  • 60 år.
  • Soft- og hardwareudvikler, KJ Klimateknik A/S siden 1995 (tidligere Klima Design A/S).
  • Elektroniktekniker, Aarhus Tekniske Skole, 1981.
  • Bor i Silkeborg.

Hvad er ulemperne?
”At man ikke møder underviseren eller de andre studerende ansigt-til-ansigt. Jeg kan godt lide at møde ligesindede, men det er sværere at få en relation til sine medstuderende online.
Man får heller ikke den lidt mere uformelle snak, der foregår, når man for eksempel henter kaffe, hvor man også kan spørge sine medstuderende, hvordan de har løst en bestemt opgave og så videre.
Det er også nemmere at få en faglig snak med underviseren ved fysisk fremmøde end online. På en måde tiltaler det mig mere med fysisk undervisning, men jeg kunne sagtens finde på at vælge flere fag online på grund af fleksibiliteten.