HAV_Plates 27cm_Bowls 50cl_Wide_300dpi_JPG.JPG

Stjernearkitekt og designere skaber stel for Royal Copenhagen

Design Designgruppen KiBiSi bestående af arkitekt Bjarke Ingels, industriel designer Lars Holme Larsen og designfilosof Jens Martin Skibsted har sammen med Royal Copenhagen tegnet stellet HAV, som er inspireret af det ikoniske Mågestellet.

Royal Copenhagen kunne for nylig præsentere et helt nyt stel, HAV.

Navnet er ikke tilfældigt.

Stellet bærer et fiskeskælsmønsker, ligesom det er udstyret med Royal Copenhagens signatur med tre blå bølger, der symboliserer Storebælt, Lillebælt og Øresund.

Både i mønster og farver er HAV inspireret af Fanny Gardes’  Mågestel fra 1890erne - et stel, der i 1950erne fik tilnavnet “Danmarks Nationalstel”, da det angiveligt stod i hvert tiende danske hjem.  

 

”Vi ønskede at skabe et nyt og enkelt stel – et stel, som kunne bruges af alle, til alt. Vores ambition var at genfortolke vores arv og bringe den til fremtiden,” siger kreativ direktør hos Royal Copenhagen, Niels Bastrup, i en pressemeddelelse.

Ni elementer

Serien består af i alt ni elementer. Herunder en tekande udsmykket med bronzehåndtag, en skål, karaffel, termokrus, tallerkener i to størrelser og tre forskellige størrelser af skåle.

De bærer alle skældekorationen, som er skabt gennem en særlig teknik, der også gør det nemmere at holde på stellet.

”Fiskeskællet, som udgør grundstammen i dekorationen, skulle ikke bare være til pynt, men sikre, at man rent faktisk holder bedre på produkterne,” siger Jens Martin Skibsted i pressemeddelelsen, mens Bjarke Ingels supplerer:

”Der ligger en non-verbal kommunikation i dét, og mønstrene er lagt tættest der, hvor man helt naturligt vil tage mest på elementerne.”

Ti år undervejs

Samarbejdet startede allerede i 2009, så der skulle gå ti år, før det kom på markedet. 

Til gengæld har det været en stærk holdindsats, understreger den kreative direktør:

“HAV er på alle måder en holdindsats, og vi har ikke været i tvivl om, at vi har at gøre med de mest kompetente og erfarne porcelænseksperter. Dét at bringe noget fra idé til produkter virker simpelt på papiret, men det er vanskeligt og tidskrævende,” siger Niels Bastrup.