Lone Engberg Thomsen_5.jpg
Forbundsformand i TL, Lone Engberg Thomsen, vil ligesom de andre formænd i LO-forbundene have stoppet udhulingen af dagpengene.

"Stop udhulingen af dagpengene"

Dagpenge Liberal tænketank vil skære dagpengene med yderligere 10 procent. TL siger: "Stop udhulingen"

I TL vil man – i lighed med resten af forbundene i LO – have stoppet udhulingen af dagpengene.

”I Danmark er det let at fyre, og derfor skal vi have et godt økonomisk sikkerhedsnet for ledige. Desværre har politikerne gennem mange år udhulet dagpengene, så de i dag er langt mindre værd end tidligere. Det er urimeligt, og det underminerer det fleksible arbejdsmarked. Der er brug for, at dagpengene løftes og følger lønudviklingen, så det stadig er et reelt sikkerhedsnet for ledige,” siger Lone Engberg Thomsen, forbundsformand i Teknisk Landsforbund.

Det helt modsatte holdning finder man hos den liberale tænketank Cepos. Den mener ikke, at dagpengene er for lave. Tværtimod.

”Jeg synes, vi i dag er for generøse med dagpengene, og de bør faktisk sænkes med yderligere 10 procent. Hvis du så ønsker en højere kompensationsgrad, kan du købe en tillægsforsikring. Hvis du i dag får maksimale dagpenge, så er gevinsten ved at tage et lavtlønsjob blot 300 kr. om måneden, og det er en alt for lille gevinst. Hvis vi sænkede dagpengene med 10 procent, så ville vi øge beskæftigelsen med 13.000 personer.,” siger Mads Lundby Hansen, cheføkonom og vicedirektør i Cepos.

Forbundene i LO vil sammen kæmpe for at fremtidssikre dagpengene, så de ikke udhules mere. Læs mere 

  • Mads Lundby Hansen
  • Cheføkonom og vicedirektør i Cepos