Jannikfrankpetersen
"Det er frustrerende, at det igen er kulturen, der må holde for," siger Teknisk Landsforbunds formand Jannik Frank Petersen.

Stor coronasmitte lukker atter teatre: “Det rammer branchen hårdt - igen”

Corona Endnu engang må teaterbranchen se sig slået ud af den hastigt voksende coronasmitte. Nye restriktioner betyder, at teatre må lukke dørene i foreløbigt 4 uger.

Regeringen og et bredt flertal af Folketinget partier har besluttet, at landets teatre og øvrige kulturinstitutioner skal holde lukket fra 19. december og foreløbigt 4 uger frem.

Beslutningen om at lukke blandt andet teatre kommer ovenpå en periode med hastig vækst i corona-smitten i samfundet med den nyere omikron-variant.

Det betyder, at teaterbranchen endnu engang må aflyse forestillinger. Og det er ærgerligt, lyder det fra forbundsformand i Teknisk Landsforbund, Jannik Frank Petersen.

“Det er frustrerende, at det igen er kulturen der må holde for. Også selvom det selvfølgelig handler om, at vi skal passe godt på hinanden i den her tid. Men det rammer branchen hårdt - igen," siger Jannik Frank Petersen.

”Vi er dog rigtig glade for, at Folketinget partier tager ansvar og har genåbnet de kompensationsordninger og hjælpepakker, der allerede har været forhandlet. Der er også kommet nyt til. Her er vi særligt glade for, at det nu er arrangementer ned til 51 publikummer, der kan kompenseres.”

Du kan læse mere om ordningerne  på Kulturministeriets hjemmeside