Panthermedia B20949867

Stor interesse for TL’s online byggekurser

TL Nyt TL har sammen med Dansk Byggeri udbudt gratis online byggekurser til medlemmerne i byggebranchen. Kurserne er blevet særdeles positivt modtaget, og det har derfor været nødvendigt at oprette ekstra hold.

Zealand Erhvervsakademi har sammen med Dansk Byggeri og TL udviklet en række digitale uddannelsestilbud målrettet TL’s medlemmer inden for byggeriet.

”Vi valgte Zealand, fordi de i forvejen har stor erfaring med online kurser fra bygningskonstruktøruddannelsen,” siger Birgitte Grum-Schwensen, der er uddannelsespolitisk konsulent i TL.

Kurserne, som er udbudt i efteråret 2020, har været en stor succes.

”Vi har haft så mange tilmeldinger, at vi har været nødt til at oprette ekstra hold for at imødekomme interessen. Det er gået rigtig godt,” fortæller Birgitte Grum-Schwensen.

Højt niveau
Et af de kurser, hvor der er blevet oprettet ekstra hold, er Revit kursus 1A - Simpel modellering.

”Jeg har deltaget på kurset, og det er super godt! Niveauet er højt, og det er noget, vi, som har været i branchen i mange år, har efterlyst. Jeg håber virkelig, at det er noget, TL vil fortsætte med at tilbyde,” siger Jonna Bøgh.

Hun har kun en ting at udsætte på kurset.

”Da jeg havde gennemført kurset, opdagede jeg, at jeg ikke automatisk er blevet tilmeldt til Revit kursus 1B - Detaljering og myndighed. Så nu har jeg skrevet til Birgitte for at blive tilmeldt. Håber virkelig ikke, at det er for sent,” fortæller Jonna Bøgh, der er uddannet teknisk assistent.

Professionelle undervisere
Byggekurserne henvender sig til tekniske assistenter / designere, byggeteknikere, byggekoordinatorer og bygningskonstruktører, og de er gratis for medlemmer af TL.

”Der var lige nogle opstartsvanskeligheder med at få installeret Zoom og Revit. Men da først det var på plads, er det nemt at gå til. Underviseren er særdeles professionel, og når timen er færdig, får vi nogle videoer, som vi kan se derhjemme i ro og mag,” forklarer Jonna Bøgh.

En dag om ugen er der online lektiecafé, hvor hun kan stille spørgsmål, hvis der er noget, hun er i tvivl om.

”Der er nogle unge på kurset, men også en del på min alder. Men vi er jo efterhånden vant til at at være på online, så det er ikke noget problem. Og fordelen ved at det kører online er, at jeg kan sidde i Nordjylland og blive undervist af en i Næstved,” fortæller Jonna Bøgh, som er 56 år.

Alle TL-medlemmer - undtagen studerende og pensionister - kan deltage i kurserne. Men medlemmer på overenskomsten med Dansk Byggeri har fortrinsret.

Se kurserne