COLOURBOX38759995
"Vi har desværre set alt for mange grove sager fra arbejdspladser landet over. Seksuel chikane er gift for en arbejdsplads og kan ødelægge mennesker, trivsel og kvalitet i arbejdet."

Stort fremskridt i kampen mod seksuel chikane

TL Nyt Ny aftale giver arbejdsgiverne større ansvar for at håndtere seksuel chikane på arbejdspladser. Aftalen er markant og nødvendig, mener Teknisk Landsforbund.

Efter et par års forarbejde og forhandlinger er ny aftale om bekæmpelse af seksuel chikane netop faldet på plads. Og aftalen placerer et langt større ansvar hos arbejdsgiverne for at hindre og håndtere seksuel chikane.

”Det er en markant milepæl, der er banket i med aftalen. Det afgørende er, at der placeres et markant større ansvar hos arbejdsgiverne for at komme den seksuelle chikane til livs. Det er et virkelig stort fremskridt, men det er også nødvendigt,” siger Jannik Frank Petersen, formand i Teknisk Landsforbund.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter står bag aftalen, og aftalen indeholder 17 konkrete initiativer, hvoraf nogle skal udmøntes i konkret lovgivning senere. Bl.a. kan arbejdsgiverne se frem til højere bøder i grove tilfælde af sexchikane, og firmaer kan udelukkes fra at have lærlinge og elever, hvis de har haft sager med seksuel chikane tidligere.

”Vi har desværre set alt for mange grove sager fra arbejdspladser landet over. Seksuel chikane er gift for en arbejdsplads og kan ødelægge mennesker, trivsel og kvalitet i arbejdet. Derfor har vi kæmpet imod seksuel chikane i årevis, og nu får vi så en markant aftale, der gør det lettere for os at håndtere sagerne og placere et ansvar fremover. Det er vi meget tilfredse med,” siger Jannik Frank Petersen.

Læs mere om aftalen.