Tek0318_1305x675px_2.jpg

Studerende sparker selv gang i sociale tiltag

Tema: Studieliv 2018 Fredagsøl og socialt samvær spirer frem på Erhvervsakademi Sjælland Roskilde (EASJ), hvor det gode studieliv vægtes højt. Mens campus er under ombygning, er de studerende flittige til selv at komme hinanden ved.

De studerende ved det. EASJ Roskilde ved det. Et godt studieliv er også et socialt studieliv.

På det seneste har de studerende selv taget initiativ til at mødes efter undervisningen, men om få måneder er skolen også klar med studenterbar og fester, siger akademichef Peter Schwalbe.

”Lige nu er vores uddannelser spredt på fire adresser, og det har vist sig at være svært at samle de studerende til studenterbar ét sted, men om kort tid samles alle 1.200 studerende på et nyt campusområde, og så skruer vi op for de sociale arrangementer.”

Planen er at afvikle fredagsbar og årsfester samt etablere studenterhus med eget køkken og loungeområde.

”Dermed håber vi også, at de studerende i højere grad har lyst til at deltage i de forskellige sociale aktiviteter,” siger Peter Schwalbe.

Flere gennemfører uddannelsen

Der er flere grunde til, at EASJ Roskilde satser på sociale aktiviteter, siger akademichefen.

”Undersøgelser viser, at jo bedre socialt miljø, der er blandt de studerende, jo større sandsyn­lighed er der også for, at de gennemfører uddannelsen.”

Peter Schwalbe sammenligner det med en arbejdsplads, hvor medarbejderne risikerer at smutte, hvis arbejdsmiljøet halter.

”Derfor ønsker vi at facilitere et ­studiemiljø, hvor de studerende ikke kun kommer for det faglige, men hvor de også kommer, fordi de har det rart med hinanden,” uddyber Peter Schwalbe og fortsætter:

”Samtidig kan et godt studiemiljø også tiltrække nye studerende, og det har vi selvfølgelig også interesse i.”

 

"Undersøgelser viser, at jo bedre socialt miljø, der er blandt de studerende, jo større sandsynlighed er der også for, at de gennemfører uddannelsen," siger akademichef Peter Schwalbe, EASJ Roskilde.

"Undersøgelser viser, at jo bedre socialt miljø, der er blandt de studerende, jo større sandsynlighed er der også for, at de gennemfører uddannelsen," siger akademichef Peter Schwalbe, EASJ Roskilde.

Deltager du i sociale arrangementer på din uddannelse?

  •  77%: Ja
  • 14%: Nej
  • 9 %: Der er ingen sociale arrangementer på min uddannelse.

Resultater fra undersøgelsen 'Studieliv 2018'.

Om undersøgelsen: Teknikerens undersøgelse er gennemført i mart-april 2018 blandt 3.316 studerende. Svarprocent: 20%.