Council Family2
Hele foyeren hylder dansk design - her er Council Family i selskab med nogle af Finn Juhls klassikere.

Supersygehus hylder dansk design

Design Kasper Salto og Thomas Sigsgaard har videreudviklet Council Chair, som de to designede til FN-bygningen i New York. Det er blevet til Council Family-serien, der står på det nye supersygehus ved Herning.

Patienterne på det det nye regionshospital i Gødstrup ved Herning bliver mødt af dansk design. I den 375 meter lange foyer står duoen Kasper Salto og Thomas Sigsgaards Council Family-serie. Den er en videreudvikling af Council Chair, som de tegnede til Finn Juhlsalen i New Yorks FN-bygning i 2013.

Den nye serie indeholder også borde og er designet til både at blive brugt på restauranter, kontorer og i hjemmet. Da hospitalet ønskede den til foyeren, gik arbejdet i gang med at udvikle en version, der kunne klare sig i et hospitalsmiljø, fortæller Thomas Sigsgaard.

“Her havde vi en uundværlig dialog med hospitalets ledelse og medarbejdere. Vi blev bl.a. bekendt med de udfordringer, der er i forhold til rengøring på et hospital. At ryg og sæde er adskilt, så smuds og krummer ikke lægger sig i sammenføjningen, var et af flere argumenter for valget af stolene. Desuden er valget af stof og lædertyper selvsagt truffet ud fra krav om rengøring, afspritning og vedligehold af overflader i et hårdt miljø,” siger han.

Design til livets svære faser

Opgaven har været noget særligt for de to designere.

“Det har betydet meget for os, at vores møbler skal indgå i et miljø, som huser mennesker i livets svære faser,” siger Kasper Salto.

Foyeren bliver også udstyret med Finn Juhlklassikere som Pelikanstole og Poetsofaer og er i det hele taget en hyldest til dansk design. 

“Danmark har heldigvis stadig en super fin tradition med at arbejde med gennemtænkt design i det offentlige rum. Vi har allerede høstet en del positiv feedback fra udlandet, der nærmest ­misundeligt roser den danske designpolitik,” siger Kasper Salto.