Tek0619 1305X675px 1

Tag din efter­uddannelse fra stuen

Tema: Efteruddannelse Har du svært ved at finde tid til efteruddannelse? Så er du nok ikke den eneste, men via den digitale platform, SmartLearning, kan du tage din næste efteruddannelse, når og hvor det passer dig.

Din næste efteruddannelse er ikke længere væk end din computer. I hvert fald ikke hvis du vælger at styrke CV’et via Smart­Learning.

SmartLearning er online uddannelse, der giver dig mulighed for at lære, når det i store træk passer dig. Dermed er du ikke afhængig af at være i et bestemt klasselokale på et bestemt tidspunkt.

”Hvis det passer bedre at lære efter aftensmaden, når ungerne er lagt i seng, så gør det. Det eneste, man har brug for, er en computer og forbindelse til internettet,” siger Tue Bjerl Nielsen, som er direktør hos SmartLearning, der er ejet af landets otte erhvervsakademier.

Den digitale platform tilbyder alt fra en hel akademiuddannelse i blandt andet ledelse til et såkaldt mikrolæringskursus i for eksempel konflikthåndtering.

Skræddersyet undervisning

Konceptet er, at man logger på ­platformen og dermed får adgang til forskellige opgaver, undervisnings­videoer og quizzer. Afhængigt af kursets længde vil underviseren også af­vikle webinarer undervejs, der er live undervisning via computerens kamera, siger Tue Bjerl Nielsen.

”I løbet af et syvugers kursus mødes man for eksempel to til tre gange online. Derudover kan man skrive med sine medstuderende via en beskedfunktion, ligesom man kan skrive eller tale med sin underviser, hvis man har spørgsmål.”

SmartLearning eksperimenterer også med såkaldt adaptiv læring på nogle fag. Det gælder blandt andet faget ’Databaser’, hvor man kan lære at designe og udvikle databaser.

”Undervisningen tilpasser sig den enkelte studerende. Det betyder for eksempel, at man får lettere eller sværere opgaver, når systemet har registreret ens niveau,” fortæller Tue Bjerl Nielsen, som også forventer, at den form for undervisning gradvist vil fylde mere hos SmartLearning fra 2020.

Et supplement til det ­fysiske klasselokale

Hvis du er i gang med en længere uddannelse på et erhvervsakademi, kan du også vælge at tilpasse uddannelsen, så du tager nogle fag via SmartLearning og andre fag på et erhvervsakademi.

”Det kan for eksempel være, at du tager en diplomuddannelse i IT, hvor du måske ikke kan følge faget ’Cloud’ på det lokale erhvervsakademi, så kan du vælge det hos os,” siger Tue Bjerl Nielsen.

SmartLearning blev grundlagt for over 20 år siden, og Tue Bjerl Nielsen forventer, at der vil komme flere online udbydere som dem i fremtiden.

”Folk skal være længere på arbejdsmarkedet, og dermed vokser behovet for at omstille sig flere gange i livet, for eksempel i takt med udviklingen af teknologi og digitalisering.”

Få genopfrisket din studieteknik

  • Er det lang tid siden, at du har været på skole­bænken? Så er der også hjælp at hente via SmartLearning.
  • De afvikler løbende kurser i blandt andet studieteknik og projektskrivning

Læs mere på smartlearning.dk