COLOURBOX9969185
Der kan snart igen stå mennesker på scenerne på landets teatre.

Teaterbranchen kan atter genåbne: “De har i den grad taget nogle knubs”

Corona Danske teatre kan nu igen byde gæster velkommen efter en periode med tomme sale på grund af stigende coronasmitte. Hver nedlukning er hård ved branchen, der har taget nogle drøje hug i pandemiens navn.

Det blev til 4 uger denne gang. 4 uger med tomme sale, tomme scener og total tavshed på landets teatre, der igen måtte se sig slået ud af pandemien kort før jul.

Nu kan de så atter fylde salene, sende skuespillere på scenen og skabe lyd fra søndag den 16. januar, når restriktionerne igen ophører.

Det er glædeligt nyt, lyder det fra forbundsformand i Teknisk Landsforbund, Jannik Frank Petersen, der ikke har lagt skjul på sin frustration over nedlukningen.

“Det er en frustration, vi nu - forhåbentlig - kan lægge på hylden. Det har ikke været sjovt for vores medlemmer i branchen - og branchen generelt, for de har i den grad skullet tage nogle knubs. Derfor glæder det mig meget at vide, at teatrene får gæster igen fra på søndag”.

Beslutningen om at lukke blandt andet teatre blev truffet af regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier ovenpå en periode med hastig vækst i corona-smitten i samfundet, hvor særligt den nyere omikron-variant har ført til store bekymringer.

I kølvandet af den beslutning blev de særlige kompensationsordninger og hjælpepakker genåbnet for at holde hånden under de hårdest ramte brancher.

“Ordningerne har været vigtige og meget væsentlige for mange af de institutioner, som har måttet se deres økonomi smuldre. Derfor er vi glade for, at Folketingets partier viste ansvar i den situation,” siger Jannik Frank Petersen.