DSC01108
Flere faglige oplæg handlede om hjemmearbejde og de konsekvenser, det har for vores arbejdsliv.

Tillidsvalgte var samlet om fremtidens arbejdsplads: “Meget er under forandring”

Tillidsvalgt Fremtidens arbejdsplads byder på meget mere hjemmearbejde, og kontoret vil være under forandring. Det var budskabet, tillidsvalgte i Teknisk Landsforbund var samlet om i Kolding til det årlige træf.

Arbejdspladsen, som vi kender den, er under forandring. De oplevede de fleste af os i høj grad under corona-pandemien, hvor hjemmearbejde fra den ene dag til den anden blev en selvfølge.

For nogle var arbejdsformen ikke ny, men for de fleste var det introduktionen på noget nyt, der er kommet for at blive.

Men hvordan indretter man sig så i denne nye virkelighed, hvor den gode kollega - ligesom en selv - fra tid til anden er fraværende på kontoret, og hvor der måske ikke længere er en fast plads, når man møder ind.

Det var nogle af de spørgsmål, der blev diskuteret, da tillidsvalgte var samlet til det årlige træf den 13. til 14. oktober i Kolding. To dage med faglige oplæg, sparring og socialt samvær.

"Spændende tider"

Blandt de faglige oplæg var Christine Ipsen, lektor og ph.d., til et oplæg om fordele og ulemper ved fremtidens distancearbejde, hvor vi ikke længere kan være sikker på at have et skrivebord på arbejdspladsen.

De tillidsvalgte blev også præsenteret for begrebet “hybridarbejde”, da lektor og ph.d. Peter Holdt Christensen kom forbi og fortalte om balancen mellem nye og gamle måder at arbejde på.

“Det er spændende tider, fordi meget er under forandring ude på arbejdspladserne, hvorfor der også er meget at vænne sig til. Derfor er det også vigtigt, at vi er opmærksomme på de eventuelle udfordringer, der opstår undervejs. Jeg håber, de tillidsvalgte har fået ny viden og inspiration med hjem,” siger Jannik Frank Petersen, der er forbundsformand for Teknisk Landsforbund.

Der er i hvert fald grobund for, at de tillidsvalgte ikke har glemt, hvad de var tilskuer til. Der blev nemlig også tid til et lille kig ind i hjernen, da hjerneforsker Troels W. Kjær gav et indblik i, hvordan man kan træne sin hjerne til at huske bedre og opnå en såkaldt “klæbehjerne”.

Dagene blev afsluttet med valg til offentligt og private ansattes udvalg, mens arbejdsmiljørepræsentanterne blev orienteret om fremtidig struktur.

Herunder kan du se billeder fra arrangementet:

DSC01082