TL anker dom om fyring på Vendsyssel Teater

Pressemeddelelse Et medlem af Teknisk Landsforbund blev opsagt på Vendsyssel Teater, da han offentligt fortalte om samarbejdsproblemer, efter at direktørens kone blev ansat. Retten i Hjørring blåstemplede fyringen, og derfor anker TL dommen.

Må man fortælle om alvorlige samarbejdsproblemer offentligt, når man er gået forgæves til ledelsen? Nej, mente retten i Hjørring, der for to uger siden blåstemplede fyringen af produktionschef Michael Simonsen. Nu anker TL dommen til landsretten.

Michael Simonsen havde været ansat på Vendsyssel Teater i 25 år, da direktørenes kone blev først ansat og siden forfremmet til kunstnerisk leder begge dele uden jobopslag.

Konens virke på teatret medførte alvorlige samarbejdsproblemer blandt de ansatte, og da ledelsen afviste at gribe ind trods ihærdige opfordringer, fortalte medlemmet om det til Nordjyske. Kort efter blev han fyret for illoyalitet. En opsigelse, der altså blev blåstemplet af byretten.

”Vi mener, det var i offentlighedens interesse, at der blev gjort opmærksom på de alvorlige samarbejdsproblemer, når teateret ikke selv løste dem. Vores medlem har gjort, hvad han skulle, og det burde aldrig nogensinde have kostet ham jobbet. Derfor anker vi dommen,” siger Peter Thyregod, der er regionsformand i TL Nordjylland.

I offentlighedens interesse

TL har i retten henvist til domme ved Menneskerettighedsdomstolen i andre sager om medarbejderes ytringsfrihed, men det var ikke noget, byretten lagde vægt på, forklarer Byrial Bjørst.

”Vores medlem arbejdede på et teater, der fik 73 procent af sine indtægter fra offentlige kasser. Derfor var det i allerhøjeste grad i offentlighedens interesse at kende til de alvorlige samarbejdsproblemer. Trods troværdige vidneforklaringer lykkedes det os desværre ikke at overbevise byretten om, at samarbejdsproblemerne var alvorlige, og at de skyldtes ledelsens beslutninger. Det håber vi, at landsretten giver os ret i,” siger Byrial Bjørst, advokat i Teknisk Landsforbund.

Yderligere oplysninger
Morten Terp, presseansvarlig, Teknisk Landsforbund, tlf. 42 40 62 60.

Pressefoto
Foto af Peter Thyregod, regionsformand i TL Nordjylland:
https://tl.dk/media/12951/peterthyregod_v2.jpg

Fakta
Teknisk Landsforbund er faglig organisation for 30.000 teknikere, designere og konstruktører. Læs mere på www.tl.dk