TL-formænd får plads i regionale vækstteams

Grøn omstilling To af TL’s regionsformænd bliver repræsenteret i de nye vækstteams, der er nedsat af regeringen.

TL har fået plads i to af de syv regionale vækstteams som regeringen netop har nedsat.

De syv vækstteams skal komme med anbefalinger til, hvordan der bedst sættes gang i væksten, så der skabes flere arbejdspladser i hele Danmark.

Hvert vækstteam har et tema, og i Vækstteam Sjælland og Øerne handler det om biosolutions.

”Jeg er utrolig glad for at have fået en plads i vækstteamet, og jeg ser frem til, hvordan vi kan hjælpe de regionale biovirksomheder, så vi kan sikre arbejdspladser og udvikling af ny teknologi,” siger Lene Ertner, der er regionsformand i TL Sjælland.

Endnu flere robotter

I Vækstteam Fyn er temaet bl.a. at styrke de regionale robotvirksomheder, og den opgave glæder regionsformand i TL Syddanmark, Bodil Sejer, sig til at være med til at løse.

”Vi ser i forvejen en fantastisk udvikling hos robotvirksomhederne i Odense, men vi kan godt sætte endnu mere fart på. Det ser jeg frem til, og så tror jeg på, at udviklingen af ny teknologi vil kræve endnu flere dygtige teknikere,” siger Bodil Sejer.

Arbejdet i de regionale vækstteams skal være afsluttet ved udgangen af maj 2021.

 

De er med

  • De syv regionale vækstteams består af lokale repræsentanter fra erhvervslivet, fagbevægelsen, kommunerne, de tværkommunale erhvervshuses bestyrelser og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Afsat 500 mio. kr.

  • Regeringen har sammen med Folketingets partier afsat 500 mio. kr. under årets finanslov fra det såkaldte REACT-EU-program til at realisere anbefalingerne fra de syv regionale vækstteams.

Læs mere hos Erhvervsministeriet