Jannikpetersen Pressefoto2
"Internt i fagbevægelsen skal vi stadig finde svaret på, hvordan vi får endnu flere med i fællesskabet. Måske vi skal have nogle fif af landsholdet.”

TL-formand ser tilbage på 2021: “Det er en farlig vej at gå”

TL Nyt Der har været op- og nedture i det forgangne år, men særligt én ting har gjort Teknisk Landsforbunds forbundsformand indigneret. Beskæring af dagpengene for nyuddannede.

Det var en stor sejr, da den øremærkede barsel til mænd i 2021 endelig blev en realitet.

Sådan lyder det fra forbundsformand i Teknisk Landsforbund, Jannik Frank Petersen, i et interview med A4 Overenskomst. Her ser formanden tilbage på det forgangne år - på godt og ondt.

Her var den epokegørende barselsaftale en af flere bemærkelsesværdige begivenheder fra 2021, der dog også omvendt bød på mindre positive ting.

Til spørgsmålet om, hvad der har gjort Jannik Frank Petersen mest indigneret i løbet af året, svarer han:

“At regeringen igen - trods manglende evidens for virkning - vil gøre nyuddannede fattigere og ødelægge deres levegrundlag ved kraftigt at beskære dagpengene i beløb og samtidig halvere længden. Det fjerner solidariteten i vores dagpengemodel, som den ellers besynger så højt. Det er en farlig vej at gå, for dagpengene er virkelig blive udhulet og forringet meget de seneste 10 år.”

Derfor er det også den vigtigste dagsorden i 2022, lyder det fra formanden, der dog også tager en række andre dagsordener med sig ind i 2022.

“Vi skal have stoppet udhulingen af dagpengene og forringelserne for nyuddannede. Mange flere skal tage efteruddannelse, og så skal vi have mere fokus på det psykiske arbejdsmiljø, som der stadig er store udfordringer med. Internt i fagbevægelsen skal vi stadig finde svaret på, hvordan vi får endnu flere med i fællesskabet. Måske vi skal have nogle fif af landsholdet.”

Hele interviewet kan læses hos A4 Overenskomst.