Tek0421 1305X675px 3
Eksempel på lønsikring ved en månedsløn på 37.000 kr./md. ekskl. pension, hvilket er gennemsnitslønnen for TL's medlemmer i 2020.

TL introducerer ny medlemsfordel: Lønsikrıng

Lønsikring Teknisk Landsforbund indfører 1. november lønsikring som en fast del af medlemskabet. Læs hvorfor og hvad det betyder for dig.

Fra 1. november 2021 vil du som medlem af Teknisk Landsforbund og Teknikernes A-kasse være dækket af TL Lønsikring.
Det betyder, at du bevarer op til 80% af din løn i op til seks måneder, hvis du bliver ledig.

Lønsikringen betyder også, at dit kontingent til Teknisk Landsforbund stiger 125 kr. pr. måned. Udgiften til lønsikring er dog fradragsberettiget, så det reelle beløb er 93 kr.

Hvem er dækket?

Du er dækket af TL Lønsikring, hvis du er medlem af Teknisk Landsforbund og Teknikernes A-kasse 1. november 2021.

Lønsikringen forudsætter, at du er berettiget til dagpenge. Derfor er elever, studerende, fleksjobbere og medlemmer i seniorjob, på efterløn og folkepensionister ikke omfattet af forsikringen, fordi de ikke har ret til dagpenge.

Disse grupper betaler derfor heller ikke til ordningen.

Er du dimittend, kan du få udbetalt lønsikring, når du har ret til en udbetaling af dagpenge med en individuel beregnet dagpengesats.

Hvis du er ledig, når TL Lønsikring træder i kraft 1. november, gælder særlige regler. Her kan du først få lønsikring, når du har et nyt arbejdsophør efter 31. oktober 2021.

Hvor meget skal jeg tjene for at få lønsikring?

Ifølge loven om arbejdsløshedsforsikring (dagpenge­reglerne) må du aldrig få mere end 90% af din tidligere løn i dagpenge og lønsikring (efter 8% AMB), når du bliver ledig.

Du skal derfor have en månedsløn på minimum 24.072,50 kroner for at få lønsikring, hvis du er fuldtids­forsikret a-kassemedlem. Hvis du er deltidsforsikret, skal din månedsløn minimum være 16.293,46 kroner for at du får lønsikring.

Hvis din løn ligger under disse niveauer skal du til gengæld ikke betale fagforeningskontingent, hvis du bliver ledig. Dette gælder i de første seks måneders ledighed.

Hvad gør jeg, hvis jeg har lønsikring i forvejen?

Hvis du allerede har tegnet en privat lønforsikring i et andet forsikringsselskab, kan du opsige den, hvis du føler dig dækket tilstrækkeligt med TL Lønsikring.

Du kan også undersøge, om du har mulighed for at udskyde udbetalingen fra din private lønsikring til efter de seks måneder, hvor du får penge fra TL Lønforsikring. På den måde kan du samlet være dækket ved op til 12 eller 18 måneders ledighed.

Har du allerede TL’s individuelle lønsikring, som Alka står bag, kan du bruge den som supplement til TL Lønsikring og få udbetaling i op til 18 måneder i alt.

Hvad betyder det for mig?

Dit ­kontingent stiger. TL Lønsikring bliver fra 1. november en del af TL’s medlemspakke. Det betyder, at dit kontingent stiger med 125 kr. om måneden.

TL Lønsikring: 125 kr.
(93 kr. efter skat)

TL Fagforening: 398 kr.
(296 kr. efter skat)

TL A-kasse: 514 kr.
(382 kr. efter skat)

Sammenlagt bliver kon­tingentet fra 1. november 771 kr. om måneden efter skat, hvilket ifølge TL’s beregninger, er en af de billigste kombinationer af a-kasse, fagforening og lønsikring, der findes på det danske marked.

Læs flere detaljer og alt det med småt.

Har du spørgsmål til TL Lønsikring, så ring til vores ­lønsikrings-hotline hos Alka, telefon 70 30 05 07 (9-16 man-fre) eller skriv til os på loensikring@tl.dk

Hvad er TL Lønsikring?

TL Lønsikring supplerer dagpengene, hvis du ­bliver sagt op. Samlet modtager du op til 80 % af den løn, du er vant til, i op til seks måneder – og for medlemmer af TL svarer det i gennemsnit til 10.000 kr. oven i dagpengene.

Dagpengesatsen for fuldtidsforsikrede er i 2021 på 19.322 kr. Med TL Lønsikring får du mellem 610 og 35.573 kr. oven i dette beløb – afhængigt at dit nuværende lønniveau.

Læs mere om TL Lønsikring

Prøv TL Lønsikrings-beregner og se, hvor meget du kan få i lønsikring.

Hvorfor har TL truffet denne beslutning
Teknikeren har spurgt TL’s formand, Jannik Frank Petersen.

Hvorfor har TL valgt at indføre lønsikring?

“Vi er kommet dertil, hvor vi ikke længere mener, at dagpengene dækker vores medlemmer tilstrækkelig. For 25 år siden udgjorde dagpengene ca. 60% af en gennemsnitsløn for et medlem af Teknisk Landsforbund. I dag dækker dagpengene kun halvdelen og med den nuværende udvikling vil det om få år være 45%.”

Hvorfor skal alle medlemmer betale til ordningen?

“At tegne en individuel lønsikring i dag er dyrt. TL’ s lønsikring er kollektiv tegnet, hvilket gør den både billig og solidarisk. Alle vores medlemsgrupper – uanset ledighedsrisiko – er således omfattet. Risikoen for ledighed ændrer sig i disse år. Fag, der er populære i dag, kan blive overflødige i morgen. Med en lønsikring kan vi fjerne nogle af bekymringerne. Den giver en tryghed i hverdagen – ikke mindst nu, hvor corona endnu ikke er et overstået kapitel.”

Hvorfor varer den kun et halvt år?

“Vi har skullet finde en økonomisk ansvarlig ordning. Langt de fleste ledige finder job inden for et halvt år, så vi har ­prioriteret en lønsikring, hvor vi hjælper flest mulige medlemmer ­samtidig med, at pris­stigningen for medlemmerne ikke er for stor.”

Åbent vindue

Normalt skal du være ­medlem i 12 mdr. for at være dækket af lønsikringen. Men ved indmeldelse i TL og Teknikernes A-kasse ­senest 31. oktober i år, kan nye medlemmer komme med ind i ordningen uden anciennitetskrav.