TL: Ledige bør også få hjælpepakke

Pressemeddelelse Der bør laves en hjælpepakke for de mange nuværende og kommende ledige, der lige nu møder et fastlåst arbejdsmarked, mener Teknisk Landsforbund.

”Regeringen har lanceret nogle helt afgørende hjælpepakker målrettet erhvervslivet og lønmodtagerne, men vi risikerer at glemme de mange ledige,” siger Lone Engberg Thomsen, forbundsformand i Teknisk Landsforbund, der har 30.000 medlemmer, som arbejder inden for teknik, design og byggeri.

Godt 6 procent af TL’s medlemmer er ledige. Beskæftigelsesministeriet har allerede suspenderet de lediges samtaler med jobcentre og a-kasser, men selvom det meste af landet – og dermed også jobmarkedet – er lukket ned, så tikker deres dagpengeret derudaf.

”Ligesom hverdagen for mange lønmodtagere er helt ændret i dag, så er den det også for de ledige. Jobsamtaler aflyses og flere stiller sig op i jobkøen. Derfor bør man se på, om de lediges ret til dagpenge skal forlænges så længe, Danmark er lukket ned,” siger Lone Engberg Thomsen, der også er formand for Teknikernes A-kasse.

Yderligere oplysninger
Morten Terp, presseansvarlig, Teknisk Landsforbund, mobil 42 40 62 60.

Pressefoto
Foto af Lone Engberg Thomsen:
https://tl.dk/media/3123/lone-engberg-thomsen_4.jpg

Fakta
Teknisk Landsforbund er fagforening for 30.000 medlemmer, der arbejder inden for teknik, design og byggeri. Læs mere på www.tl.dk