1700 Pxchristiansborg 2019 LET TSS
Til oktober går Lone Engberg Thomsen af efter seks år som forbundsformand.Der skal derfor vælges en ny formand, på TL's kommende kongres i Kolding til oktober.

TL skal have ny formand

Kongres 2020 Efter seks år i spidsen for Teknisk Landsforbund, går Lone Engberg Thomsen af som forbundsformand på TL’s kongres i slutningen af oktober.

Siden 2014 har formanden for Teknisk Landsforbund heddet Lone Engberg Thomsen. Til oktober er det slut. Lone Engberg Thomsen stopper nemlig som formand på Teknisk Landsforbunds kongres til oktober. Det meddelte hun på hovedbestyrelsesmødet 10. juni.

Det er en beslutning som har været undervejs i et stykke tid.

”Jeg er 64 år og vil gerne stoppe, mens jeg stadig har noget at bidrage med. En faglig organisation som TL skal evne at udvikle sig. Den skal følge med tiden og jeg kan da godt mærke, at min arbejdstid som tekniker efterhånden er langt væk. Så jeg synes, der er brug for nye kræfter og nye øjne”, siger Lone Engberg Thomsen.

Hun lægger ikke skjul på, at hun gerne ser forandringer i TL fremover.

”Jeg kunne godt tænke mig, at vi blev endnu bedre til at tænke som vores medlemmer, og tænke i deres behov. Vi skal være en organisation med særlige værdier og nogle gode tilbud. Og det er min vision, at TL og TAK fortsat skal være en stærk og selvstændig organisation for alle typer af medlemmer.”

Valgkamp

Foreløbig har to kandidater meldt sig til posten som TL’s nye formand.

Det er TL Københavns nuværende lokalafdelingsformand Jimmi Eiberg Jensen, 39 år og TL Fyns nuværende lokalafdelingsformand Jannik Frank Petersen, 47 år. Sidstnævnte er dog betinget af, at han opnår opbakning på generalforsamlingen 26. august.

Fristen for at stille op som kandidat til formandsposten udløber 12. september 2020, så flere kandidater kan endnu nå at melde sig.

Her på hjemmesiden og i næste nummer af Teknikeren følger vi op med interviews med alle kandidater, afskeds­interview med Lone Engberg Thomsen og mere information om, hvad der skal debatteres på TL’s kongres 2020.

OM TL’s KONGRES 2020

  • Finder sted 24.-25 oktober på Comwell Kolding.
  • 175 delegerede fra hele landet mødes for at vælge formand, vedtage lovændringer og beslutningsforslag samt diskutere og beslutte forbundets politik de næste fire år.
  • De delegerede er medlemmer af TL, som er valgt på lokalafdelingernes generalforsamlinger i 2020.
  • Temaet for årets kongres er ”Fremtidens Fællesskab”
  • Kongressen er TL’s øverste myndighed og finder sted hvert fjerde år.

Læs mere om kongres 2020