connie_02_TSS_000p.jpg
At stille op for medlemmer, der mister deres arbejde og hjælpe dem videre i arbejdslivet, har været den røde tråd i Connie Abels arbejdsliv.

”TL skal satse på uddannelse og netværk”

TL Nyt Connie Abel - afdelingsformand i TL Sjælland, Hillerød – takker af efter mere end 40 år i TL’s tjeneste. Hun håber på større fokus på uddannelse og efteruddannelse.

Karrieren begyndte på Teknisk Landsforbunds forbundskontor i 1987. Dengang lå ledigheden på skyhøje 18%, og Connie Abels første projekt blev derfor at hjælpe en gruppe ledige teknikere tilbage i job.

At stille op for medlemmer, der mister deres arbejde og hjælpe dem videre i arbejdslivet, har været den røde tråd i Connie Abels arbejdsliv lige siden.

Som afdelingsformand har hun bl.a. stået i spidsen for etablering af et lokalt netværk for ledige og etablering af nye efteruddannelsesmuligheder målrettet TL’s medlemmer.

Hvordan er det at stoppe efter så mange år i TL?

”Det er vemodigt, men også en stor glæde, at det sker samtidig med, at LO og FTF har sagt ja til fusion. Jeg håber, at det betyder, at der kommer større fokus på uddannelse og efteruddannelse. Det er så vigtigt i en tid, hvor den teknologiske udvikling går så stærkt.”

Hvad vil du savne mest ved TL?

”Mine gode kolleger og al den inspiration, man får, når man arbejder med mennesker. Jeg har haft et godt arbejdsliv i TL, og oplevet en organisation, hvor der er plads til nye initiativer og idéer.”

 

Blå Bog
Connie Gersager Abel

 • 66 år, født i Ledøje
 • Uddannet teknisk designer i 1977 fra Næstved Tekniske Skole
 • Bor i Brønshøj sammen med sin mand. Har to voksne børn og tre børnebørn
 • Ansættelser:
  1977-87: Teknisk designer i Næstved Kommunes Byplanafdeling, heraf 8 år som tillidsrepræsentant
  1987-2000: Faglig konsulent i Teknisk Landsforbund
  2000-07: Lokalafdelingsformand i TL Roskilde
  2007-18: Lokalafdelingsformand i TL Sjælland, Hillerød
 • Tillidshverv:
 • Medlem af TL’s hovedbestyrelse, Uddannelsespolitisk Udvalg (UPU) og Fagpolitisk Udvalg (FPU)
  Medlem af bestyrelsen på EASJ, og TL’s repræsentant i RIPU og RAR i Region Sjælland.

Hvad bliver vigtigt for TL fremover?

”Uddannelse, uddannelse og uddannelse. At vi kan tilbyde gode, relevante uddannelser og efteruddannelsesmuligheder, så vores medlemmer har værdi for arbejdsgiverne fremover. Og så skal vi kæmpe for at få nogle flere studenter til at vælge en erhvervsuddannelse. Vi skal huske at forklare, om de mange muligheder for at stige på og af undervejs.”

Hvad har været din største succes? 

”Min største succes er, at vi i afdelingen i Hillerød har udviklet en 12-punkts handlingsplan til medlemmer, som bliver ramt af en fyring. Jeg er også stolt af, at det lykkedes at få etableret deltidsuddannelsen til produktionsteknolog på Erhvervsakademi Sjælland.”

Hvad har ændret sig i din arbejdstid?

”I gamle dage kom der flere forbi kontoret. I dag klares det meste over mail og telefon. Jeg oplever også, at de unge er mere sårbare i dag end tidligere. De har høje karakterer og høje, indre ambitioner, når de kommer ud på arbejdsmarkedet. Derfor kommer de til at sige ja til mere, end de kan nå, og de er ikke vant til modgang. Derfor går mange ned med stress.”

Hvad skal du nu bruge din tid på? 

Jeg vil dykke ned i mine hobbyer. Jeg har altid interesseret mig for sammenhængen mellem krop og sjæl. Og så vil jeg måske arbejde som frivillig. Jeg har en ven, som driver et børnehjem for gadebørn i Indien. Her kunne jeg godt tænke mig at rejse ud og hjælpe til.”

Connie Abel fratrådte på generalforsamlingen 19. marts 2018. Ny afdelingsformand er Birte Lundsgaard, tidligere tillidsrepræsentant på Novo Nordisk.