TL_Aino_Esbjerg_006.jpg
Et udlandsophold giver dig et andet perspektiv på hverdagen fortæller Aino Faurbye, koordinator i afdelingen for Uddannelse og Karriere i TL.

TL: Udveksling er en god idé

Udlandet Ryk endelig teltpælene op, og slå dig ned i et andet land i løbet af studietiden. Et ophold væk fra Danmark kan nemlig give dig bedre kort på hånden, når du senere skal på jobjagt.

Er du studerende, og overvejer du at tage på udveksling uden for landets grænser? Så gør det. Et ophold i udlandet vil nemlig ikke kun gavne dig, men også dit CV, lyder det fra Teknisk Landsforbund.

”Man får et andet perspektiv på hverdagen og en forståelse for, at man kan løse en opgave på en anden måde, end man plejer. Det er en klar styrke,” siger Aino Faurbye, koordinator i afdelingen for Uddannelse og Karriere i Teknisk Landsforbund.

Hun fortæller også, at et udlandsophold som regel får de studerende til at vokse som mennesker, fordi de pludselig skal lære at klare sig selv i et fremmed land.

Ophold styrker jobsøgningen

I forhold til karrieren giver opholdet væk fra Danmark også en klar konkurrencefordel, siger Aino Faurbye.

”Vi ved, at mange teknikere arbejder i virksomheder med internationale samarbejdspartnere. Hvis man f.eks. har opholdt sig i Tyskland, så ved man på forhånd, hvordan tyskere tænker og arbejder.”

Ifølge Aino Faurbye er der også mange virksomheder herhjemme, der er kendt for at have medarbejdere med blandede kulturelle baggrunde som f.eks. Bjarke Ingels Group.

”Også her er det nyttigt at have været ude og opleve, hvordan arbejdskulturen ser ud andre steder end herhjemme,” siger Aino Faurbye.

Vil du også på udveksling?