TL vinder vigtig sag mod Dansk Industri

TL Nyt En strid gennem et par år er endelig blevet afklaret. Og sagen faldt ud til vores medlemmers side. ”En vigtig hegnspæl at få banket i jorden,” siger forbundsformanden.

En principiel sag mod Dansk Industri er netop blevet afklaret. Og Teknisk Landsforbund vandt sagen på vegne af medlemmerne, der arbejder på arkitektområdet.

Striden har handlet om ”særlig opsparing”, og hvilket beløb opsparingen skal beregnes ud fra.

”Det er rart endelig at få banket den hegnspæl i jorden, så der ikke længere er tvivl om, hvilke rettigheder medlemmerne har. Det er en sag, der gør en stor forskel for rigtig mange mennesker i hele landet, så derfor er jeg selvfølgelig rigtig tilfreds med resultatet af voldgiften. Det har været et stridspunkt siden den særlige opsparing blev indført i 2020, hvor vi har været uenige med arbejdsgiverne om fortolkningen af aftalen – og derfor er fantastisk endelig at få lukket diskussionen,” siger forbundsformand Jannik Frank Petersen

Kort fortalt handler tvisten om den særlige opsparing, der blev indført i 2020, og som bliver udbetalt hver måned som tillæg til din løn. Spørgsmålet er, hvilket beløb den særlige opsparing skal regnes ud fra.

Arbejdsgiverne mente, at den særlige opsparing kun skulle beregnes af den faste månedsløn. Vi mente derimod, at det skulle beregnes ud fra både fast månedsløn + alt det ekstra, som medlemmerne får udbetalt – fx merarbejde, tillæg osv. Vi har i fællesskab med Konstruktørforeningen, Forbundet af Arkitekter og Designere  samt Jordbrugsakademikerne kørt voldgiftssagen mod Dansk Industri Arkitektbranchen.

”Det kan være lidt kompliceret at forstå detaljerne i det her, og hvad det betyder for det enkelte medlem. Men kort sagt kan det betyde, at mange mennesker på arkitektområdet ikke får den betaling fra deres arbejdsgiver, som de har krav på. Derfor vil jeg klart anbefale alle, der arbejder på arkitektområdet om at række ud til deres tillidsrepræsentant eller fagforening, hvis de er i tvivl om, hvad det betyder for dem,” siger Jannik Frank Petersen.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt sagen har betydning for dig, så skriv til os

 

Kontakt os!

Har du spørgsmål til sagen og om, hvorvidt den har betydning for dig, så tøv ikke med at skrive til os