Mødested Tirstrup Interiør

Tomme idrætshaller får nyt liv

Byggeri Nye fælleskaber og nye motionformer udfordrer de traditionelle idrætshaller. Det bliver der nu handlet på i Østdjurs, hvor idrætshallen er under forandring.

Lokale- og Anlægsfonden samt Realdania har et godt øje til de lokale fællesskaber og de små landsbyklyngers attraktivitet. Det viser sig med støtte til et utal at brugerformulerede projekter landet over.

Et af de sidste skud på stammen er omdannelse af en traditionel idrætshal i landsbyklyngen Østdjurs til et samlingssted på tværs af landsbyerne. Her skal man fremover kunne mødes og udfolde sig med sportsaktiviteter, håndværk eller blot socialt samvær.

Hallen har i en årrække ligget halvtom, og det var oplagt at bringe nyt liv ind i de trætte bygninger. Den opgave hjalp arkitekter fra Keingart Space Activators med at løse med det brugerønske, at der blev skabt rammer for forskelligartet aktivitetsliv, der kan foregå side om side med hinanden.

“Vi har udarbejdet projektet sådan, at bygningen vil blive omdannet fra en lukket hal til et åbent, sammenhængende og indbydende mødested. Det stiller store krav om at nytænke den daglige organisering af stedet,” fortæller Flemming Overgaard fra Keingart Space Activators.

Stort potentiale i Danmark

Arkitekterne spiller med stort engagement med på landsbyklyngen Østdjurs ønske om fokus på FN’s verdensmål, og som en del af ombygningen vil der f.eks. blive skabt øget tilgængelighed, ­arbejdet med vild beplantning og lagt vægt på en hverdag med motion.

“Deudover vil vi selvfølgelig have fokus på energi­optimering og bæredygtige materialer,” understreger Flemming Overgaard

Der ligger mange traditionelle idrætshaller rundt om i Danmark, og der er i sig selv en god grund til at følge denne omdannelse af én af de mange idrætshaller, der poppede op overalt i ­Danmark for et halvt århundrede siden.