Jobtrainee

Trainee-forløb er genvej til jobtilbud: Det kan a-kassen gøre for ledige dimittender

Arbejdsliv Et trainee-forløb kan ændre jobsøgning til jobtilbud. Det har flere ledige dimittender allerede oplevet. Her kan du læse, hvad Teknikernes A-kasse kan gøre for dig, der er ledig dimittend.

Som nyuddannet går det ikke altid hurtigt med at lande det første job. Og for nogle tager jobsøgningen lang tid, hvilket kan være frustrerende og tage meget energi.

Energi, der i stedet kunne bruges på at skabe værdi på en arbejdsplads. Men indimellem kræver det lidt hjælp at få jobsøgningen vendt til jobtilbud.

Den hjælp kan være et seks ugers trainee-forløb hos Teknikernes A-kasse, hvor man, sammen med andre ledige dimittender, får hjælp af professionelle jobkonsulenter til at finpudse sit CV og jobansøgninger.

Målet er at få ledige dimittender klargjort til enten virksomhedspraktik, job med løntilskud eller ordinært arbejde indenfor otte uger.

Det sker gennem et tilrettelagt forløb, hvor fokus ligger på at få styrket deres evner til at sælge dem selv bedst muligt på det pulserende jobmarked, som til tider kan være svært at blive en del af.

Efter et trainee-forløb vil deltagerne stå stærkere og, forhåbentlig, kunne se frem til invitationer til jobsamtaler og jobtilbud.

Fem jobtilbud på tre dage

Sådan gik det for 33-årige Jacob Klejs Nielsen, der har en professionsbachelor i laboratorie- og fødevareteknologi fra Erhvervsakademiet i Aarhus.

Efter et par måneders jagt på et job deltog han i et trainee-forløb, der sendte ham ud af døren med masser af jobtilbud i vente. Det skriver Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH).

"Jeg fik fem jobtilbud på tre dage. Et par stykker i København, et i Haderslev og så her i Aarhus. Det var for vildt," siger Jacob Klejs Nielsen til FH.

I dag er han ansat som kvalitets-koordinator på en fødevarevirksomhed. Og han er ikke alene om at have glæde af ordningen.

Også 24-årige Farah Nasser Oueiti, der er uddannet designteknolog, kunne forlade trainee-forløbet med fornyet energi og en tro på fremtiden.

"Mine jobansøgninger rammer mere plet i dag. Jeg har fået selvtilliden tilbage og er igen begyndt at tro på, at det nok skal lykkes at få et arbejde," siger hun til FH.

Teknikernes A-kasse forventer at starte det næste trainee-forløb op i slutningen af september i hovedstaden.

Interesserede ledige dimittender kan kontakte Jakob Kragh Christensen (jch@tl.dk) eller Irene Falkenberg Baltzer (iba@tl.dk)  for nærmere information om indhold og tidspunkter.