elisabeth_11_1240.jpg
"Jeg vil 100% anbefale forløbet til andre nyuddannede, som føler de har brug for ny energi og networking," siger tekstildesigner Elisabet Flejsborg, som under sit traineeforløb hjalp virksomheden H15 med at visualisere indretningen af lokalerne på Halmtorvet i København.

"Trainee-forløb fik mig videre"

Tema: Trainee Før Elisabet Flejsborg gennemgik TL’s trainee-forløb, manglede hun input til, hvordan hun skulle komme videre med sit arbejdsliv. Men coachingsamtaler med TL’s konsulent åbnede hendes øjne for, hvad hun skulle gøre.

 ”Stort set alle, jeg kender, inklusiv mig selv, som har været på dagpenge, er blevet ramt af en såkaldt dagpengedepression. En tilstand hvor bare én aftale på en uge kan virke uoverskuelig. Desuden er dagpengereglerne enormt bøvlede, hvis man laver freelancearbejde. Derfor er det en befrielse for mig ikke at være i dagpengesystemet længere,” siger Elisabet Flejsborg.

I foråret 2018 deltog hun i TL’s trainee-forløb. Som en del af forløbet fik hun coaching af TL’s konsulent, Rasmus Vind Ludvigsen.

”Rasmus kom med et skud positiv energi og en tro på, at vi alle nok skulle få et arbejde. Samtidig var han meget direkte og sagde, at hvis man skal have gjort noget, skal man spørge en travl mand. Det fik mig til at åbne øjnene og se i en anden retning, end jeg havde gjort tidligere,” fortæller Elisabet Flejsborg.

Nyt overskud

Hun fik en trainee-plads hos H15, som huser et cafeterie, en bar og en musikscene. H15 står for Halmtorvet 15.

”Jeg hjalp H15 med at visualisere deres indretningsidéer via 2D- og 3D-tegninger. Hvor skal bordene stå? Hvor mange mennesker har vi plads til? Hvor dybe skal trinene på trappen være? Jeg er jo ikke arkitekt, men har erfaring med at analysere bygninger og tegne dem i SketchUp og Illustrator. I forløbet fik jeg tid til at forbedre mine kompetencer i en sådan grad, at jeg stod for at tegne de tekniske tegninger som skulle godkendes hos kommunen.”

Hun havde en god dialog med ledelsen i firmaet.

”Jeg visualiserede deres idéer, så de kunne se fordele og ulemper. Jeg følte det var en åben dialog hvor de også var åbne overfor mine inputs. Hele forløbet gav mig en masse overskud, som fik mig til at indse, at jeg ikke ville tilbage i dagpengesystemet.”

Tættere på drømmejobbet

I dag har Elisabet Flejsborg fået et 30 timers vikariat i en børnehave, som har fokus på kunst.

”Det er på ingen måde mit drømmejob, men det er et skridt tættere på mit drømmejob. Bare det at have noget at stå op til giver overskud, hvilket gør, at jeg er mere effektiv og målrettet i min jobsøgning og samtidig får lavet kreative projekter ved siden af. Det er virkelig en befrielse at være ude af dagpengesystemet.”

”Jeg vil 100% anbefale forløbet til andre nyuddannede TL’ere, som føler, at de har brug for ny energi, networking, inspiration til ansøgninger samt trænger til et skub til at komme videre.”

“Vi var heldige at få en sød og dygtig trainee, som satte sig ind i, hvad vi havde brug for. Det var vi rigtig glade for. Selvom der var en del papirer at udfylde, er det en god ordning, som jeg sagtens kan forestille mig, at vi vil bruge en anden gang,” siger direktør Bagge Algreen Ussing, H15.

Elisabet Flejsborg

  • 32 år
  • Uddannet Tekstildesigner fra KADK og Tekstilformidler fra Håndarbejdets Fremme UCC
  • Trainee hos H15 : Cafeteria, Bar og Scene