Trainee1305.jpg

Traineeforløb førte til projekt­ansættelse

Design To måneder som trainee hos børnetøjs­producenten BangBang Copenhagen skaffede Cecilie Buch en projektansættelse.

I foråret 2018 fik Cecilie Buch en traineeplads hos børnetøjsproducenten BangBang Copenhagen. Firmaet var så tilfredse med hendes indsats, at hun blev projektansat til gøre vinterkollektionen for 2019 klar til produktion.

”Der er megen misbrug af prak tikanter og trainees som gratis arbejdskraft inden for design­branchen. Men hos BangBang oplevede jeg, at mine professionelle evner blev taget seriøst. Jeg fik lov til at arbejde på lige fod med de andre ansatte, og der var en gensidig respekt omkring arbejdet,” siger Cecilie Buch.

Hun har hjulpet firmaet med at designe og konstruere mønstre på tøjet, samt applikationer, som enten broderes eller sys på tøjet. I kol­lektionen indgår for eksempel en dinosaur, en kamæleon og en gravhund.

”Jeg har en baggrund inden for design og kunst og har tidligere udstillet tegninger og akvareller. Så jeg er god til at tegne. Og så er jeg god til at forstå firmaets visioner og brand DNA,” fortæller Cecilie Buch.

Design er en usikker branche
Hun er glad for, at hun var med i TL’s traineeordning.

 

Cecilie Buch 29 år
Uddannelse: Beklædnings­designer,  Designteknolog samt PBA Communi­cation Design & Media fra KEA.
Trainee hos: BangBang Copenhagen.

”Det er rart, at ens fagforening tager arbejdsløsheden inden for de kreative fag alvorligt. Og så var det en god oplevelse under forberedelsesforløbet at møde andre unge kreative, som stod i den samme situation som mig,” fortæller Cecilie Buch.

Sideløbende med sin projektansættelse hos BangBang Copenhagen tog hun et efteruddannelseskursus i digital markedsføring.

”Design er en usikker branche. Derfor vælger jeg også at videreuddanne mig inden for kommunikation. På et tidspunkt håber jeg at kunne kombinere de to uddannelser, så jeg kan arbejde med kommunikation og design,” fortæller Cecilie Buch.

Giv mig en chance
På spørgsmålet, hvad hun kan bruge traineeforløbet til fremadrettet svarer hun:

”Når jeg er færdig med vinterkollektionen kan jeg bruge det i min portfolio. Så når jeg søger et nyt job, kan jeg sige, at selvom jeg ikke har to års erfaring, har jeg på meget kort tid lavet en hel kollektion, så giv mig en chance.”

”Jeg kan klart anbefale andre nyuddannede TL’ere at deltage i trainee-forløbet. Jeg har
i hvert fald fået meget ud af det.”

 _______________________________________

 

Mia Risager Heindorff
Partner i BangBang Copenhagen
bangbangcph.com

“Det har været et fint forløb”
”Det har været et rigtig fint forløb, fordi der er et godt match mellem os og Cecilie. Hun er rigtig god til at aflæse vores univers og forstå, hvordan vi fungerer både socialt og fagligt. Hun er også god til at byde ind på de opgaver, vi har. Og så er hun dygtig til sit fag.

Der gik ikke lang tid fra vi blev kontaktet af TL’s konsulent Rasmus Vind Ludvigsen, til vi blev sat i forbindelse med Cecilie. Så det har været en dejlig hurtig proces. Det sætter vi stor pris på, for vi har en hverdag, hvor der sker meget.

Vi er meget glade for trainee ordningen og har allerede benyttet os af den igen. Fordi vi får nogle kvalificerede kandidater, der har et forløb hos os, som vi har stor gavn af, og som er relevant for deres uddannelse.”