Trapartspenge1305
Foto: Colourbox

Trepartsaftale giver også lønkompensation til elever og lærlinge

Studie Er du elev eller lærling i en virksomhed, som er nødt til at sende medarbejdere hjem? Så bemærk, at lærlinge og elever også er omfattet af trepartsaftalen, som giver lønkompensation til arbejdsgiveren.

En del virksomheder har været nødt til at sende medarbejdere hjem, fordi der var en smitterisiko, hvis de fortsatte på arbejdet.

Det var baggrunden for den trepartsaftale, som regeringen og arbejdsmarkedets parter vedtog for et par uger siden.

”Men trepartsaftalen omfatter ikke kun om fastansatte medarbejdere. Den gælder også for lønnede lærlinge og elever,” fortæller Martin Ungermand Bichel, som er uddannelsespolitisk konsulent i TL.

Samme vilkår
Han glæder sig over, at aftalen ligestiller elever og lærlinge med de fastansatte medarbejdere.

”Aftalen skulle gerne sikre, at virksomheden kan fortsætte med at have elever og lærlinge på samme vilkår som resten af arbejdsstyrken,” siger Martin Ungermand Bichel.

Samtidig er det tanken, at uddannelsesforløbet ikke skal forlænges.

”Meningen er, at pratikforløbet ordnes indenfor den periode, man allerede har aftalt,” fortæller Martin Ungermand Bichel.

Hvis eleven eller lærlingen stadig er i sin tre måneders prøveperiode, så sættes prøveperioden på stand-by.

”Det betyder, at hvis du har arbejdet i en måned i virksomheden og derefter bliver sendt hjem med lønkompensation, så har du stadig to måneders prøvetid, når du vender tilbage,” forklarer Martin Ungermand Bichel.

Læs mere:
Trepartsaftale om lønkompensation: Vilkår for elever og lærlinge
FH’s Spørgsmål / svar om uddannelsesaftaler