Møbler af tarme 1.PNG

Tysk designer bruger svineblærer og kotarme

Møbeldesign Den unge, tyske designer Tobias Trübenbacher vil med møblet “Indre værdier” sætte fokus på, at kun halvdelen af et dyr bliver anvendt, efter at det slagtes.

 

Tarme og blærer er to ingredienser, de færreste forbinder med møbeldesign. Det gælder dog ikke tyske Tobias Trübenbacher, der studerer industriel design ved University of Applied Sciences i München.

Han har skabt en række møbler, hvor dele af dem består af netop de organer og indvolde fra henholdsvis svin og køer, skriver dezeen.com.

Indre værdier

Projektet hedder - meget apropos - “Inner values” - på dansk “indre værdier, og formålet er at sætte fokus på, at det normalt er under halvdelen af et dyr, som anvendes, efter at det bliver slagtet. Derfor har han valgt de alternative materialer i sin prototype.

“Skulle vi, hvis vi virkelig behøver slå et dyr ihjel, ikke i det mindste sætte pris på alle dets ressourcer?", spørger han i interviewet med med dezeen.

Tørrede tarme

Stolene er fremstillet ved, at svineblærerne er tørret for derefter at blive fyldt med genbrugsmaterialer, syet, lukket og sat fast på sæderammen.

Kotarmene er blæst op i fuldt oppustede rør, der, efter at de er blevet farvet, er snoet omkring sæderammen og fikseret.

Væmmes du?

Designeren lægger blandt andet vægt på, at brugeren skal i direkte kontakt med materialet. Derfor sidder man direkte på blærerne og tarmene.

Projektet har ikke overraskende skabt debat, og ikke alle er lige begejstrede.

“Indre værdier” handler netop ikke kun om at udnytte ressourcerne bedre, bemærker sitet trendhunter.com

Det handler også om at teste, “hvorvidt folk har lyst til at interagere med materialer, der traditionelt bliver opfattet som frastødende”

Dezeen.com

Foto: Dezeen.

Foto: Dezeen.

Foto: Dezeen

Foto: Dezeen