IMG 5497 2
Forbundsformand for Teknisk Landsforbund, Jannik Frank Petersen, var også mødt op foran CO-industri onsdag.

Vanskelige OK23-forhandlinger er skudt i gang

OK23 I dag begyndte forhandlingerne om de privatansattes overenskomster. CO-industri sætter sig til forhandlingsbordet sammen med Dansk Industri for at forhandle en fornyelse af industriens overenskomster. Men forhandlingerne ser vanskelige ud.

Økonomisk krise og høj inflation kan meget vel komme til at betyde højspændte armlægninger, når overenskomsten for privatansatte skal forhandles.

Meget er på spil for partnerne. Og i dag blev forhandlingerne skudt i gang.

På en meget regnfuld morgen var Teknisk Landsforbund mødt talstærkt op foran Industriens Hus på Rådhuspladsen i København for, sammen med resten af fagbevægelsen, at støtte op om de første forhandlinger på industrioverenskomsten.

Det er den overenskomst, der danner rammen for alle overenskomster på det private område. Og på netop det private område føler mange lønmodtagere sig under stadigt større pres som følge af netop krisen og den medfølgende inflation.

Det er det pres, der forventes at skabe visse stridspunkter i forhandlingerne.

”Vi forventer det bliver nogle vanskelige forhandlinger, men vi er fortrøstningsfulde i forhold til at nå et godt resultat for medlemmerne,” siger forbundsformand for Teknik Landsforbund, Jannik Frank Petersen, der er mødt op denne onsdag.

Skal man tro hovedforhandlerne for CO-industri, Claus Jensen og Mads Andersen, er det grund til kampgejst og optimisme. Virksomhederne har råd til lønstigninger, lød meldingen fra dem på et pressemøde onsdag morgen.

En vurdering, Jannik Frank Petersen også tilskriver sig.

”Der er ingen tvivl om, at danske virksomheder generelt har oplevet vækst de senere år. Det skal, i en situation med mangel på arbejdskraft, også kunne ses på den almindelig lønmodtagers løn,” siger han.

Forhandlinger på de andre hovedområder starter i løbet af de næste par uger, og efterfølgende skal der forhandles på de specifikke områder og overenskomster, Teknisk Landsforbund har alene.

Du kan følge med i forhandlingerne på vores særlige OK23-side, hvor du også finder alt relevant information om OK23.

Vil du have indflydelse?

Du kan få indflydelse på forhandlingerne og lade din stemme blive hørt. Det kræver blot, at du er medlem af den fagforening, der forhandler din overenskomst.

Hvis du vil nå at være med i forhandlingerne, så meld dig ind i Teknisk Landsforbund inden den 8. februar - og bliv en del af et stærkt fagligt fællesskab.