Brian Skøtte Kv W
”Byggebranchen udvikler sig hele tiden, og det samme gør kravene til os teknikere. Nye programmer og nye måder at samarbejde på, så det er vigtigt, at vi følger med,” siger Brian Skytte Laursen, tillidsrepræsentant for teknikerne i Varde Kommune.

”Vi tager på efteruddannelse sammen”

Tema: Efteruddannelse Tillidsrepræsentant Brian Skytte Laursen fra Varde Kommune holder løbende øje med muligheder for at sende kollegerne på efteruddannelse. Alene eller med hinanden – og det er der en særlig grund til.

Byggeøkonomi, bygherrekompetencer og kursus i Revit. Det er bare nogle eksempler på efteruddannelse og kompetenceudvikling, som Brian Skytte Laursens kolleger er blevet klogere på i år.

Han er tillidsrepræsentant (TR) for 25 kolleger, som er fordelt i forskellige afdelinger hos Teknik og Miljø i Varde Kommune.

”Her vægter vi efteruddannelse højt, og vi har efterhånden også en tradition for at tage af sted sammen, når det giver mening,” siger Brian Skytte Laursen.

Han fortæller desuden, at både medarbejdere og ledelse er enige om, at opkvalificeringen gavner alle.

”Det er vigtigt, at vi er flere med samme kompetencer. I forhold til at skabe udvikling og i forhold til at sikre en ensartethed i for eksempel sagsbehandlingen af ansøgninger fra bygherrerne,” siger Brian Skytte Laursen.

Vil matche nye krav

Som TR forsøger han også at være på forkant med tendenserne inden for faget.

Det sker ofte, at kollegerne modtager mails fra ham, når han har læst om et nyt, relevant kursus, fortæller Brian Skytte Laursen.

”Byggebranchen udvikler sig hele tiden, og det samme gør kravene til os teknikere. Nye programmer og nye måder at samarbejde på, så det er vigtigt, at vi følger med.”

 

Brian Skytte Laursen

  • 51 år.
  • Projektleder og bygherre­rådgiver, Ejendomscentret, Teknik og Miljø, Varde Kommune.
  • Uddannet bygningskonstruktør, Erhvervsakademi Sydvest, 1994.
  • Bor i Esbjerg.