IMG 1742
Årets vindere i skoledysten i specialerne ‘Industriel produktion’ og ‘Bygge og anlæg’, Linda Skov og Silas Jakob Petersen.

Vinder af årets dyst i teknisk tegning: “Jeg måtte lægge perfektionismen fra mig”

Skills Der blev igen i år dystet i fagkundskaber til årets DM i Skills i Høng. Blandt årets vindere er to elever fra teknisk designer-uddannelsen, der dystede i uddannelsens skoledyst.

Der blev spillet med alle muskler, da DM i Skills blev afholdt den 28. - 30. april i Høng. Godt 67.000 mennesker lagde vejen forbi det årlige danmarksmesterskab for unge, som er i gang med en erhvervsuddannelse.

Her deltog, vanen tro, også elever fra teknisk designer-uddannelsen, som Teknisk Landsforbund organiserer.

Her afholdt det faglige udvalg skoledyst, hvor der blev dystet i uddannelsens to specialer ‘Industriel produktion’ og ‘Bygge og anlæg’, hvor der skal findes den bedste elev indenfor tegnings-, projekterings- og visualiseringsopgaver i programmerne Revit og Inventor/Solidworks.

Årets vindere blev 21-årige Silas Jakob Petersen og 36-årige Linda Skov. Hos dem var glæden og stoltheden til at mærke.

“Det er super dejligt, og lige nu er jeg bare enormt glad. Jeg er ikke så god til at være i fokus, men det gik jo meget godt den her gang. Og nu ved jeg, at jeg kan leve op til mine egne forventninger,” siger Linda Skov.

Samme begejstring udtrykker Silas Jakob Petersen, der aldrig tidligere har forsøgt sig med at konkurrere i sit fag.

“Det var mega fedt og også ret sjovt. Det er også fedt, at jeg nu kan skrive på mit CV, at jeg har vundet det her. Så har man også lidt at prale over for kollegerne med,” siger han.

"Der var meget pres på"

Begge vindere drømmer om at komme til at arbejde for en virksomhed, hvor de kan få lov at udfolde deres talenter i det daglige.

Men for Linda Skov må der også gerne være plads til noget, der for hende er et ret elementært træk.

“Jeg er perfektionist, så jeg vil også gerne arbejde et sted, hvor jeg får lov at være det, og hvor jeg også får lov at nørde med tingene, for det kan jeg virkelig godt lide,” siger Linda Skov.

Der var dog ikke helt så meget plads til netop perfektionismen under konkurrencen i Høng, tilføjer hun:

“Der var ret meget pres på, så jeg måtte lægge perfektionismen fra mig for et øjeblik”.

DM i Skills afholdes igen næste år i Fredericia. Formålet er, ligesom de foregående år, at promovere og styrke erhvervsuddannelsernes image, så endnu flere unge søger ind.

Se billeder fra arrangementet herunder: