Lone Engberg Thomsen_5.jpg
Lone Engberg Thomsen, forbundsformand i Teknisk Landsforbund

"Vores designere skal have bedre arbejdsvilkår"

Tema: Bag om designbranchen Forbundsformand Lone Engberg Thomsen ønsker dialog med arbejdsgiverne om arbejdsmiljøet i designbranchen. Leder i Teknikeren #01 2018.

I dette nummer af Teknikeren kan du læse om elendige arbejdsvilkår i dele af designbranchen.

Vi havde det på fornemmelsen, så derfor satte vi os for at undersøge nærmere, om det er et enkelt tilfælde eller det er noget der præger hele branchen.

Desværre havde vi ret i vores formodninger.

Selv har jeg også oplevet det i de mange år, jeg var ­afdelingsformand på Fyn. Jeg har mødt designere, der bare ikke kunne holde til mere, og hvor drømmen om at være med til at skabe og udvikle falder på gulvet.

Jeg har svært ved at forstå, hvorfor arbejdsgiverne ikke har blik for at sikre gode og ordentlige arbejdsvilkår. Det giver bonus på bundlinjen.

Kreativiteten blomstrer ikke, hvis du er presset på tiden til at løse opgaverne. Du når mindre, hvis du er stresset – og slet ingenting hvis du må sygemelde dig.

Og det kan nemt ske, når arbejde og fritid flyder for meget sammen. Når arbejdsdagene bliver for lange, og du ikke kan adskille den ene arbejdsopgave fra den anden.

Hvis du så også lægger til, at der kan være usikkerhed om, hvor længe du har et job, så kommer der rigtigt pres på.

Vores undersøgelse viser, at mere end halvdelen af gruppen arbejder inter­nationalt og i den forbindelse har stor rejseaktivitet.

Det tager tid fra familie og venner, og du kan være sikker på, der ligger opgaver og venter hjemme i virksomheden, når du er kommet hjem igen.

Der må og skal tages særligt hensyn,  så arbejdsliv, rejseliv og hjemmeliv ­hænger godt sammen.

Jeg ser gerne en bedre hverdag for vores alle medlemmer, og jeg håber, at en nærmere dialog med arbejds­giverne kan være med til at forandre virkeligheden i en hård branche.

Det må vi efter min mening have en fælles interesse i.

Lone Engberg Thomsen, Forbundsformand · let@tl.dk