“Vi har tjekket op på den ene leverandør siden sidst, og de har registreret et forkert CVR-nummer, som ikke er deres. I har handlet i god tro, men vi skal undersøge sagen nærmere.”
Tonen er professionel og involverende, mens fødevareteknolog Dennis Lund er på besøg hos en bazar og fortæller virksomhedens ejere, et ægtepar, hvad der skal ske i den næste time. Samtalen foregår på kontoret ude i baglokalet, mens man kan høre kunder gå rundt i butikken og beslutte, hvad de skal købe med hjem fra de fyldte hylder.
Mange lande er repræsenteret i det kulinariske udvalg med en lang liste af leverandører bag sortimentet. Det virker uoverskueligt at holde styr på, og det er også en af grundene til, at Dennis Lund fra Fødevarestyrelsens Rejsehold og kollegaen Lars er på besøg. En enhed, som bliver sendt ud, når den ordinære fødevarekontrol mistænker manglende dokumentation eller svindel.
Besøget i dag er en anmeldt opfølgning fra sidst, hvor Dennis Lund for godt en måned siden fandt varer fra to leverandører, som ikke er registreret korrekt. Uden dokumentation kan man ikke spore, hvordan den enkelte fødevare er produceret eller opbevaret, og det betød en sur smiley og beslaglagte varer.
Varerne står stadig uberørte på gulvet, pakket ind i tape med Fødevarestyrelsens logo, som var det et gerningssted.