Kl. 16.00-19.00
Det nye bygningsreglement og bæredygtighed
Formål
Formålet med dette kursus er, at give indsigt i det opdaterede bygningsreglement og dets nye regler om klimapåvirkning.
Bæredygtighed fylder til stadighed mere i byggeriet og kravene til den danske byggebranche vil i takt hermed blive flere. BR 18, der fungerer som supplement til byggeloven og stiller detaljerede krav til byggeriet i Danmark, er netop blevet opdateret. På kurset opnår du et overblik over reglerne i BR 18. Samtlige ændringer vil blive gennemgået, så du er klædt på til at håndtere de nye krav om klimapåvirkning i din hverdag i bygge- og anlægsbranchen – F.eks. kravet om, at nybyggeri fremover skal udarbejde en livscyklusvurdering (LCA), hvor byggeriets klimapåvirkning dokumenteres.
På kurset vil typiske faldgruber der generelt kan opstå i relation med bæredygtighed også gennemgås, og du får indsigt i, hvordan bæredygtige målsætninger kan inddrages i byggeprocessen, og hvordan du bedst realiserer målene ved at tænke dem ind allerede i udbudsprocessen.
Målgruppe
Medlemmer af Teknisk Landsforbund - Kurset henvender sig til bygherrer, entreprenører, rådgivere og andre med en hverdag i bygge- og anlægsbranchen, der gerne vil opdateres i bygningsreglementet og dets ændringer.
Indhold
På dette kursus går vi i dybden med juridiske problemstillinger i forhold til bæredygtighed i byggeriet med afsæt i det netop opdaterede BR 18.
På kurset gennemgås:
Grundlæggende om BR 18
(1) Struktur og opbygning
(2) Anvendelsesområde
Sammenhængen med AB-regler
(1) Mangelsbegrebet og de nye BR-regler
(2) Kvalitetssikring
Nye krav i BR 18
(1) Krav om dokumentation af klimapåvirkning
- Livscyklusanalysen (LCA) og LCA-vurderingen
(2) CO2-grænseværdier – Maksimumsgrænser for, hvor meget CO2 nybyggeri må udlede
(3) Undtagelser og særlige forhold
(4) Regler for renoveringer og om- eller tilbygninger
(5) Reglernes betydning for byggeriets enkelte parter
Generelt om bæredygtighed i byggeriet
(1) Bæredygtighedsprincipper som projekteringsgrundlag
(2) Kvalitetssikring af bæredygtighed
(3) Entreprenør- og rådgiverklemmer - behovet for back to back-klausuler
(4) Optimeringsproblemer
Dato og tidspunkt
Tirsdag den 26. september 2023, fra kl. 16.00-19.00.
Metode
Kurset er et online kursus.
Deltagerne vil senest dagen før kursusstart modtage link fra underviseren til Zoom, som er den platform undervisningen sker via. Dette kræver ikke nogen forudgående installation af programmet.
Info om underviser
Simon Heising er underviser på kurset.
Simon har igennem flere år specialiseret sig i rådgivning om entrepriseret, forsikringsret og fast ejendom, og fører sager herom ved retterne og voldgiftsnævn. Han beskæftiger sig endvidere med generel rådgivning omkring erhvervslivets forhold.
Derudover underviser Simon Heising løbende ved Forsikringsakademiet, Byggecentrum og JUC, blandt andet i kurserne ABR 18, AB 18, ABT 18, AB Forbruger, Entrepriseret, Byggeriets kontrakter, Køb og salg af fast ejendom, Syn og skøn, Graveskader, Obligatoriske efteruddannelseskurser for beskikkede bygningssagkyndige samt Ejerskifteforsikring for specialister.
Spørgsmål
Har du spørgsmål til din tilmelding, så kontakt TLs kursustam via tlarrangementer@tl.dk
GDPR-Accept
Ved tilmelding giver du samtidig accept af, at TL må dele dit navn og din kontaktinfo med underviseren, så du kan modtage linket til onlinekurset.
Tilmeldingsfrist: 18. september 2023