Endelig er kurven vendt

De seneste tre år er antallet af unge, der søger ind på de tekniske uddannelser på erhvervsakademierne faldet. Men nu stiger tallet igen. En fantastisk udvikling, mener forbundsformand.

Studieliv
Af Ulrik Norup Jørgensen

Flere unge vil tage en teknisk uddannelse på et af landets erhvervsakademier. Det viser tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. I alt har 889 unge en teknisk erhvervsakademiuddannelse som 1. prioritet. Sidste år var tallet 823.


”Det er fantastisk. Det er super interessante og ikke mindst relevante uddannelser, som erhvervsakademierne udbyder. Og vi ved, at der i den grad er brug for nyuddannede med tekniske kompetencer. De er guldet på fremtidens arbejdsmarked,” siger Jannik Frank Petersen.

Sidste år var søgningen til de tekniske erhvervsakademiuddannelser det laveste i 5 år – derfor var årets ansøgningstal ventet med en smule bekymring. Men det blev gjort til skamme. I alt har 11.716 søgt ind på landets erhvervsakademier, hvilket er en stigning på 6 pct. sammenlignet med sidste år.

”Erhvervsakademierne uddanner unge, der er klar til at løfte væsentlige samfundsopgaver fra dag 1., fordi uddannelserne er så erhvervsrettede. Så vejen fra et erhvervsakademi og til et job er kort. Derfor er de unge fra erhvervsakademierne super eftertragtede – og derfor er det så godt, at vi nu kan se, at søgningen igen stiger,” siger han.

Danmark står til at mangle ca. 24.000 med en kort videregående uddannelse 2030. Det er eksempelvis energiteknologer, produktionsteknologer og miljøteknologer som alle er tekniske erhvervsakademiuddannelser.

Søgning til uddannelser i 2023

Du kan dykke ned i tallene fra ministeriet på deres site.