Hvis bare en tredjedel af seniorerne mellem 65-74 år arbejder 25 timer om ugen i to år vil det give ca. 15.000 fuldtidshænder til arbejdsstyrken, viser nye beregninger fra pensionsselskabet PFA.
Men hvad skal der til for, at de erfarne medarbejdere bliver lidt længere på arbejdsmarkedet? Fleksibilitet og et godt arbejdsmiljø, fortæller to TL-medlemmer i dette tema, hvor en konsulent og en HR-direktør peger på vigtigheden i, at alle aldre er repræsenteret på arbejdspladserne.
I de kommende år er der god grund til at lytte til dem, der har været på arbejdsmarkedet allerlængst. De store årgange er på vej på pension og efterlader et kæmpe hul. Om 10 år vil vi mangle 130.000 kolleger, vurderer Dansk Erhverv. Og bare i år forventer 45.000 seniorer i alderen 60-74 år at trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet.
I en ny undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø svarer hver tredje +50-årige, at fleksibilitet, hjemmearbejde og flere seniordage kan få dem til at arbejde længere, end de havde regnet med.
Ud af denne gruppe er 21% interesserede i at forlænge arbejdslivet. Det svarer til 5.000 fuldtidsstillinger i 2024, viser beregninger fra projektet Seniorklar hos Institut for Lykkeforskning. Det har fået nogle virksomheder til at lave en senior- eller senkarrierepolitik for at udnytte det store potentiale.
Cirka 200 medlemmer af Teknisk Landsforbund er stadig erhvervsaktive, selv om de har passeret den nuværende folkepensionsalder på 67 år. Den ældst arbejdende TL’er er 76 år.