Et forlig i Arbejdsretten førte til, at en virksomhed måtte betale en tidligere vikar 21.000 kroner for løn under sygdom. At sagen endte med et forlig i stedet for en dom er dog lidt ærgerligt, mener TL’s advokat, Byrial Bjørst:
”Jeg ville have foretrukket en principiel dom, som vi kunne henvise til i fremtidige sager. Men sagen viser alligevel, at det kan betale sig at gå i Arbejdsretten, hvis du som vikar er blevet snydt for løn under sygdom.”
Byrial Bjørst opfordrer TL’s medlemmer, der arbejder som vikarer, til at henvende sig til TL, hvis de er blevet snydt for løn under sygdom.
”Vi vil gerne køre nogle sager i Arbejdsretten, så vi kan få en principiel afgørelse,” siger Byrial Bjørst.
”Det gælder også, hvis du som vikar er blevet fyret fra den ene dag til den anden, selvom du igennem en længere periode har arbejdet som funktionær sammen med virksomhedens fastansatte funktionærer. I det tilfælde vil du muligvis have krav på et opsigelsesvarsel,” forklarer Byrial Bjørst.
Han gør dog opmærksom på, at juraen på området er ret kompliceret, og at han er nødt til at vurdere den enkelte sag.
”Men som udgangspunkt gælder der de samme regler for vikarer, som der gælder for fastansatte medarbejdere, hvis de begge arbejder som funktionærer. Det betyder, at man muligvis også har ret til barsel med løn. Men som sagt, er jeg nødt til at vurdere den enkelte sag,” siger Byrial Bjørst.
Er du som vikar blevet snydt for løn under sygdom eller opsigelsesvarsel, så kontakt din lokalafdeling.