Få luft under vingerne med Teknisk Landsforbund

Vi ved, at din studietid bliver en oplevelsesrig rejse med masser af nye venner og udfordrende opgaver. Det vil vi gerne bidrage til.

Et medlemskab af Teknisk Landsforbund er nemlig din billet til en lang række fordele både som studerende, og når du for alvor checker ind på arbejdsmarkedet.

Vi inviterer dig og dine medstuderende til sociale arrangementer, giver økonomisk støtte til din studietur og sørger for, at du er dækket af en ulykkesforsikring.

Nårh ja - og så er det gratis for dig som studerende!

Gratis studiemedlemsskab af a-kassen
A-kassen er dit sikkerhedsnet, hvis du ikke kommer direkte i job, når du er færdig med din uddannelse.

Du kan blive gratis medlem af A-kassen, hvis du opfylder en række betingelser. På den måde kan du sikre dig dagpengeret én måned tidligere end normalt når du afslutter studiet.

 • Hvad kan jeg få ud af mit TL-medlemskab?

  Studietur
  TL yder økonomisk støtte til studieture, og kan hjælpe med at arrangere virksomhedsbesøg.
  Kontakt din TL-lokalafdeling for mere information

  Gratis ulykkesforsikring
  En af medlemsfordelene er en gratis ulykkesforsikring hos Alka som gælder i forbindelse med dit studie - ikke i din fritid.

  For flere oplysninger, kontakt skolesekretariatet på tlf.: 3343 6618

  Download folder om ulykkesforsikring

  Alka tilbyder også andre billige forsikringer for studerende, der er medlem af TL.

  Arrangementer og kurser
  Som medlem af Teknisk Landsforbund kan du få hjælp og inspiration til at få det bedste ud af din uddannelse. Benyt dig af vores kursustilbud og arrangementer. De giver dig mulighed for at udvikle dig og styrke din kreativitet, danne netværk og være opdateret inden for dit fag.
  Læs mere om kurser og arrangementer

  Rabatter
  TL har indgået nogle fordelagtige aftaler med en række leverandører. Aftalerne giver vores medlemmer mulighed for at spare penge. TL tjener ikke noget på aftalerne, og du bestemmer selv, om du vil benytte dig af tilbuddene.
  Læs mere om medlemstilbud

 • Besøg fra TL

  Vidste du, at TL har seks skolekonsulenter? Vi kommer gerne ud på din skole og holder kurser i f.eks. praktikplads- og jobsøgning, studie- og eksamensteknik.

  Hvis I i din klasse har en særlig faglig interesse kan vi måske hjælpe jer med at stable et fagligt arrangement på benene.

  I løbet af det sidste år har vi f.eks. afholdt følgende arrangementer i samarbejde med skolerne:

  • Studietur til Hamburg for bygningskonstruktører.
  • Portofoliodesignkursus for multimediedesignere.
  • Studietur til Samsø Energy Academy for energiteknologer.
  • Heldagstur til FoodFestival for proces- og fødevareteknologer.
  • Karrieredag for designere.

  Kontakt din lokale skolekonsulent og få en snak om, hvad vi kan gøre for jer.

 • Skolesekretariatet

  I TL’s skolesekretariat er vi seks konsulenter, som elsker at komme ud og snakke med jer studerende. 

  Vi fortæller selvfølgelig gerne om Teknisk Landsforbund, og hvorfor vi synes, det er en god idé at være medlem. 

  Men vi holder også kurser i praktikplads- og jobsøgning. 

  Vi kan også fortælle om, hvordan du får styr på din LinkedIn-profil. 

  Se her, hvem af os der kommer hen på din skole, og ring/skriv til os for at booke et besøg i jeres klasse:

   

 • Hvad laver andre med samme uddannelse?

  Kig på vores medlemsportrætter og bliv inspireret til mulige jobveje.

  Audiologiassistenter

   

  Et liv med lyd
  Teknikeren 05.2008
  "Mange tror, jeg må være et specielt musisk menneske med en særlig god hørelse, fordi jeg arbejder med audiologi. Hvis jeg har en særlig evne, så er det at lytte til, hvad de hørehæmmende siger."

   

  Brand og redning

  På brandsyn i IKEA
  Teknikeren 02.2011
  Bygningskonstruktør Mie Dahl er i færd med at færdiggøre uddannelsen til beredskabsinspektør, og Teknikeren tog med, da den 14.500 kvadratmeter store IKEA i Aarhus blev taget i brandteknisk øjesyn.

  Inden alarmen går
  Teknikeren 07.2009

  Jobbet som indsatsleder handler om at træffe svære beslutninger i en fart. Og om et ansvar, som kræver brede skuldre. Men nogle dage handler det også bare om at se Niels Hausgaard i fjernsynet med en god kollega.

   

  Bygge/Anlæg

  Styrer digitalt hospital
  Teknikeren 03.2013 

  Som BIM-supervisor på et af landets største hospitalsbyggerier holder Lone Sand styr på alle hjørner af den store, digitale model, som arkitekterne arbejder i, mens de opfører Det Nye Hospital i Vest.
  Bygningsbevaring, der kan mærkes i hjertet
  Teknikeren 06.2011

  Der skal værnes om de kulturhistoriske skatte, når gamle bygninger renoveres, mener Rita Nordbo, teknisk designer i Middelfart Kommune.
  Bropasseren
  Teknikeren 01.2011

  Søren Teil Nielsen er broinspektør på den gamle Lillebæltsbro, hvor han har det daglige tilsyn med drift og vedligeholdelse. Vi fulgte ham en dag, som bl.a. bød på en fastklemt gyllespreder og en ødelagt elevator.
  Han gør klar til Metroen
  Teknikeren 04.2012

  Bygningskonstruktør Sten Olsen har ansvar for at registrere revner i de tusindvis af lejligheder, som ligger ovenpå Københavns nye metrolinje.

   

  Energibranchen

  Skabte sit eget job som kilowatt-jæger
  Teknikeren 05.2011

  El-installatør Claus Nordentoft beviste sit være ved at finde store besparelser for Sygehus Lillebælt. Nu er han fastansat samme sted.
  Teknikere vender strømmen
  Teknikeren 03.2010

  Et storstilet projekt skal på et år få beboere og virksomheder på Østerbro i København til at sænke forbruget af strøm, vand og varme med 10 procent. To teknikere er en del af projekt 2100.nu.

   

  IT og Elektronik

  Lufthavnens støjkontrollør
  Flyene i Københavns Lufthavn må ikke støje for meget. Det er miljøtekniker Peer Borglunds opgave at kontrollere, om lufthavnen lever op til myndighedernes krav. Nogle gange er hans job en ren stopursøvelse, andre gange skal hjernecellerne i sving.
  En lille hjælper med et stort potentiale
  Elektroniktekniker Lise Kofod har fået en ide til en opfindelse, der kan gøre livet nemmere for hendes søn. Samtidig kan den måske blive en karriere-hjælper for hende selv.
  Vu giver it-førstehjælp til studerende
  For studerende på Syddansk Universitet er hjælpen nær, hvis computeren giver problemer. For i februar i år åbnede Phuoc Vu sit it-serviceværksted ITcosmos på universitetet.
  Skabte sit eget job som kilowattjæger
  En løntilskudsstilling var vejen til et fast arbejde. El-installatør Claus Nordentoft beviste sit værd ved at finde store energibesparelser for Sygehus Lillebælt.
  Tekniker bag 59 mio. legoklodser - Teknikeren 03.2011
  Bag kulisserne i den populære forlystelsespark LEGOLAND sørger elektroniktekniker Lars Krogh for, at de tekniske tandhjul går i hak. Så det enorme maskineri af små og store forlystelser kan give gæsterne en god oplevelse

   

  Mode, Kunst & Multimediedesign

  Herrernes skrædder – Teknikeren 06.2012
  Skrædder Christina Ren Kronby har ansvar for, at mændenes kostumer passer perfekt. Et arbejde der bliver udfordret af nye stoftyper og skaterdrenge.

  Netes sans for stoffer - Teknikeren 06.2010
  I månedsvis arbejder Nete Holmboe med store rober og patineringsteknik i skræddersalen ved Århus Teater. Nu er hun på turné med Den Jyske Opera, hvor hun har ansvaret for at resultatet af de mange tusinde sting sidder på de rigtige sangere.
  "Jeg vil sy mig rundt om polarcirklen" - Teknikeren 04.2009
  Når Moesgaard Museum ved Århus denne måned åbner en udstilling om polarforskeren Knud Rasmussen, er det en studerende fra Textiluddannelsen i Viborg, der står bag de håndsyede, traditionelle klædedragter.
  Modemekka i gulvhøjde - Teknikeren 11.2008
  Tekstildesigner Stina Kruse Kidmose er en del af det designteam, der gør Egetæpper til et mekka for design og mode på gulvet.
  Huen der kan spille hård - Teknikeren 10.2008
  Hvis man får et slag i hovedet eller falder op et skateboard, er det utroligt smart at have en hue, der kan forvandle sig til en beskyttende skal. Tekstildesigner Naja Thyge Johansen følger udviklingen indenfor avancerede og intelligente tekstiler.

   

  Museumsbranchen

  Da kalken faldt - Teknikeren 02.2010
  Djævle der blæser afføring ud, mandlige kønsorganer og bare kvindebryster blev for meget for kirkegængerne i 1800-tallet. Så de blev kalket til. Men nu afdækkes de 500 år gamle og utroligt velbevarede kalkmalerier i Sanderum Kirke igen.
  Snyd på herregården - Teknikeren 01.2010
  Flere hundrede år gammelt træ- og murværk får nyt liv af konserveringstekniker Reidun Kvamsdal. Restaureringen er en del af et 65 millioner kroners projekt på den gamle herregård broløkke på Langeland.
  Kreativitet i kitlernes verden - Teknikeren 07.2008
  På Dansk Syplejehistorisk Museum i Kolding arbejder museumsassistent Kirsten Jensen med alt lige fra idéudvikling og registrering til udstillinger.
  Fyrstens formidlingschef - Teknikeren 02.2008
  Museumsassistent Eigil Nikolajsen er hovedleverandør af information om landets eneste udgravede vikingeskibsgrav, som ligger få meter fra Kerteminde Fjord.
  Med papir under luppen - Teknikeren 03.2008
  Nysene skal helst kunne kontrolleres, og hvis du er den nervøse type, er du formentlig havnet det forkerte sted. Arbejdet med at konservere kunstværker på Statens Museum for Kunst kræver tålmodighed, koncentration og en finmotorik i topklasse.

   

  Procesteknologer

  Fisk over bord - Teknikeren 05.2010
  Der er god fangst i hummerfiskeri. Desværre er der også meget spild, for småfisk går i nettet og smides ud igen. En sommernat var tekniker Peter Vingaard Larsen på arbejde på fiskerkutter TIKI for at måle hummerbestanden.
  Han holder øje med røgen - Teknikeren 01.2009
  På Vestforbrænding kører kæmpestore ovnlinjer i døgndrift for at klare de stigende affaldsmængder. Overvågning af miljøoverskridelserne, optimering og miljøkontrol på ovnlinjerne tager procesteknolog Brian Aakeson sig af.

   

  Produktions-teknologer

  Bremsestøjens bekæmper
  Teknikeren 05.2012

  Som kvalitets- og måletekniker hos Meneta Advanced Shims Technology er Niels Peter Kjeldsen med til at sørge for, at biler over hele verden kan bremse støjfrit.
  Rummanden
  Teknikeren 04.2010

  Ingeniørassistent Dennis Westphal Wistisen har styr på den mekanik, der får spejle og linser til at dreje i verdens største stjernekikkerter. Til september går rejsen til Kinas nationale observatorium i Yunnan-provinsen.
  "Der er nogle, som kalder mig autist, fordi jeg kan huske alting" - Teknikeren 06.2009
  Der er flysikkerhed og kostbare reservedele mellem fingrene på medarbejderne på forsvarets værksted i Aalborg. Teknikeren tog med maskin-tekniker Jan Andersen på arbejde bag pigtråds-hegnet.
  I Absalons mave
  Teknikeren 03.2009

  Varmen var uudholdelig, da system software engineer Erlo Haugen var ombord på Absalon i to måneder. Han skulle vedligeholde kommando- og kontrolsystemet på skibet, der jagter pirater i Adenbugten.

   

  Teaterteknikere

  Når lyd bliver en livsstil – Teknikeren 02.2012
  Eventtekniker Rasmus Primdahl bevæger sig bag kulisserne til shows og koncerter over hele landet, for at skabe gode lydoplevelser for publikum.
  Gaffa er Gud - Teknikeren 05.2009
  For teatertekniker Lya Lundsager banker hjertet for lamperne oppe under taget. Hun elsker arbejdet med at finde den helt rigtige lyssætning.
  Fup og fidus i kulissefabrikken - Teknikeren 04.2008 
  I B&W's gamle skibsværft på Holmen i København lever teatermaler Mia Walther sin drøm ud. Sammen med kollegerne står hun bag Det Kongelige Teaters enorme kulisser.

   

  Tekniske designere og assistenter

  Han køler krigsskibe – Teknikeren 01.2012
  Som teknisk assistent har Per Christiansen bl.a. ansvar for, at kølesystemerne på Søværnets tre nye fregatter fungerer optimalt. Arbejdsstedet er Flådestation Korsør.En verden under overfladen - Teknikeren 04.2011
  Som teknisk assistent har Per Rohwedder ansvaret for alle nye og gamle kloakledninger i Københavns Havn, hvor der hele tiden sker nyt. Teknikeren tog med ham på arbejde."Myresluger" på 315 tons - Teknikeren 02.2009
  Hver tredje time graver den flere hundrede tons gødningkomponenter op fra en skibslast. Gennem et år har teknisk assistent Kenneth Nordahl-Petersen haft til opgave at tegne den komplicerede maskine.CAD woman
  Teknikeren 01.2008

  Computer-assisteret design er den røde tråd gennem Jette Stolbergs arbejdsliv. Det har ført hende til Birch og Krogboe, hvor hun skaber grundlaget for ingeniørvirksomhedens arbejde med digitalt byggeri.

   

   

 • Sådan kommer du i praktik

  Som en del af dit studie skal du i praktik. I praktikken lærer du, hvordan hverdagen er på en kommende arbejdsplads. Og du kan prøve din nye faglighed af i praksis.

  Hvis du gør det godt og er en smule heldig, kan det også være, at praktikken forvandles til et fast job når du er færdig.

  Men hvordan får du fat i en god praktikplads, og hvordan får du gjort så godt et indtryk, at de gerne vil beholde dig, når du er færdig?

  Læs mere om:
  Praktikpladssøgning
  Hvordan får jeg et job ud af min praktikplads?

 • Bliv en del af vores netværk

  TL har et netværk for unge og studerende.

  Hvis du interesserer dig for ungdoms- og studenterpolitiske spørgsmål, kan du kontakte bestyrelsen og høre om dine muligheder for at bidrage til arbejdet.

  Skriv til ung@tl.dk

  Læs mere om Ung i TL