TL hjælper dig

TL gør en forskel

I TL ved vi, at alle kan blive ramt af sygdom, en konkurs, en fyring eller en arbejdsgiver, der spænder ben. Dukker der forhindringer op, er det godt at have sin fagforening i ryggen.

Her kan du møde nogle af de medlemmer, TL har hjulpet:

Pludselig ringede Tages chef med dårligt nyt: "Jeg kan desværre ikke udbetale din løn"
Det er ikke kun arbejdsgivere, der rammes hårdt, når konkurser rammer. Ansatte må i mange tilfælde også se deres lønudbetaling udeblive. Sådan var det for Tage Billeskov, der fik hjælp fra TL’s LG-team.

Må vente måneder på løn efter konkurs
Susanne Palsbo lånte penge uden renter og afdrag i TL, da hendes arbejdsgiver gik konkurs og ikke betalte hendes løn. Det har reddet privatøkonomien.

Tekniker får 200.000 kr. for usaglig fyring
Jacob Flemming Jensen blev fyret uden varsel som teknisk leder på et københavnsk teater. Derved brød arbejdsgiveren funktionærloven. Det har han nu fået rettens ord for – og et halvt års løn oveni.

Nybagt mor fyret ved konkurs
Tina Heilskov modtog en fyreseddel under sin forældreorlov, fordi arbejdsgiveren gik konkurs. Men det er i strid med loven.

Fik skattesmæk - nu skal chefen til lommerne
Da Lisbeth Loklindt blev ansat i HH Consult A/S blev hun lovet skattefri diæter. Men dielterne var skattepligtige mente SKAT. Nu skal arbejdsgiverne til lommerne.

Drømmejob var fup
25-årige Ba Tri Luu fik tilbudt job i Malaysia, men opdagede i sidste øjeblik, at han var havnet i kløerne på svindlere. Lad altid TL tjekke ansættelseskontrakten, før du skriver under.

TL skaffer nybagt mor 279.000 kroner
Byggetekniker Majken Rømer vidste ikke, hvad der var i vente, da hun blev kaldt til møde hos sin nærmeste leder.

Løntilskud under luppen
På Nationalmuseet følger medarbejderne nøje med, når der ansættes folk med løntilskud. Hvis en ansættelse ikke er efter bogen, siger de fra.

TL vil sikre løn under barsel
Da Anne Knudsen var på barsel, fik hun ikke en krone fra det tøjfirma, hun var designer i, mens flere af hendes kollegaer fik løn. TL går direkte til den nye regering med appel om løn til alle under barsel.

Sjælden sejr i museskadesag
For kun femte gang er det lykkedes at få anerkendt en arbejdsskade udløst af computerarbejde. Line Skjødsholm Franzen håber, at hendes sag kan være med til at forhindre, at andre invalideres på jobbet.

Pas på firmakrak
En virksomhedsoverdragelse var ved at koste Flemming Fredsgaard 200.000 kr. i manglende løn og feriepenge. Han måtte sammen med TL først gå rettens vej for siden at få pengene fra Lønmodtagernes Garantifond, da hans gamle arbejdsplads gik konkurs.