Kunderne er generelt små og store møbelpolstrere, møbelhuse og arkitekter i ind- og udland. Væveriet er ordreproducerende og væver på bestilling. Foruden den faste kollektion af tekstiler tilbydes også specialdesigns.
Tråde, garner og knuder
Produktionen foregår i et stort lokale i den anden ende af væveriet. Her står vævemaskiner på rad og række og banker løs. Princippet i dem er enkelt: først opsættes op til 2.000 tråde i væven, og dernæst bliver vævemaskinen ’fodret’ med det mønster, den skal væve og de garner, som indgår i mønsteret.
Når væven derefter startes, fører maskinen en garntråd frem og tilbage mellem de opsatte tråde, og hver række garn der lægges, bliver banket på, så tekstilet bliver tilpas fast – deraf bankelydene.
Væveriets chefvæver Huong Nguyen er i forbindelse med ejerskiftet blevet medejer af virksomheden. Hun holder sammen med sine to væver-kollegaer løbende øje med at vævemaskinerne kører, som de skal.
Én af de ting, væverne holder øje med er, om garnet danner knuder. Hvis der opstår en knude, skal den trækkes om på bagsiden af tekstilet – en proces som i vævning kaldes nobning.
Når tekstilet er vævet færdig, ender det på en rulle, og så følger endnu en kvalitetssikring, hvor tekstilet lægges på et lysbord og igen tjekkes for blandt andet knuder. Derefter bliver stoffet dampet, inden det sendes til kunden. Når der bliver vævet nye designs, væves nogle ekstra meter, som ved sybordet på første sal klippes ud i vareprøver.
De garn-kvaliteter, væveriet benytter indkøbes i blandt andet Italien og i Tyskland og er af høj kvalitet, forklarer Vivi Mailund. Til møbelstof og puder anvendes kæde af bomuld og skud af forskellige uldkvaliteter. Til gardiner anvendes polyester.