Annie går forrest for fællesskabet: "Der skal være plads til diversitet"

Vi har netop uddelt TL’s Fællesskabspris til Annie Backer Christensen for hendes store indsats for fællesskabet på studiet. "Jeg er megaglad og stolt," siger hun.

TL Nyt
Foto: Alex Tran
Af Kasper Schultz Lund

For første gang har vi uddelt TL’s Fællesskabspris, og den gik til 26-årige Annie Backer Christensen for hendes utrættelige arbejde for at styrke fællesskabet på Københavns Professionshøjskole.

”Jeg er megaglad og stolt, og det er noget af en overraskelse overhovedet at være nomineret, for jeg føler ikke, at jeg gør mere end mine medstuderende – vi løfter i flok. Men det er da megafedt at få anerkendelse for det, man gør,” siger Annie Backer Christensen, der studerer på Katastrofe- og risikomanageruddannelsen.

Alle medlemmer af Teknisk Landsforbund har kunnet indstille kolleger eller medstuderende til prisen, og en jury udvalgte 3 nominerede til prisen. Derefter har alle medlemmer haft mulighed for at stemme om, hvilken kandidat, der skulle vinde.

Her fik Annie Backer Christensen næsten 50% af stemmerne.

Hun er ikke i tvivl om, hvad et godt fællesskab består af.

”For mig handler det om, at der er plads til diversitet i gruppen af mennesker, og at alle har mulighed for at byde ind med det, de nu kommer med. Det, håber jeg, er noget, jeg kan trække med mig ud på arbejdsmarkedet, for det er ikke kun for de unge,” siger hun.

Regionsnæstformand i Hovedstaden og Bornholm, Rasmus Vind Ludvigsen, satte ord på juryens begrundelse for, hvorfor Annie var nomineret til prisen.

”Hun yder et formidabelt arbejde for fællesskabet – og er uden tvivl en garant for, at flere klarer sig igennem studiet – og samtidig føler sig som en del af fællesskabet,” sagde han fra scenen.

Det var flere af Annies medstuderende, der havde indstillet hende til prisen. En af dem skrev bl.a. som begrundelse:

”Jeg ved ikke, hvordan hun formår både at klare sig godt fagligt, komme til samtlige fredagsbarer, holde sig gode venner med alle, dele noter og opgaver til dem, der spørger efter det – OG være en engageret frivillig i introudvalget. Men det gør hun, og hun fortjener mere end nogen andre denne pris.”

Uddelingen af TL’s Fællesskabspris skete under TL Kongres 2023, hvor årets tema er: Drømme for fremtiden. Spørger man Annie Backer Christensen hvad hendes drømme for fremtiden er, lyder det:

”Jeg håber, at vi kan tage rammerne for det gode fællesskab, vi ofte har på studierne, med os ud på arbejdsmarkedet, så vi kan sprede den positive energi, der ofte lever på uddannelsesstederne.”

Med prisen følger 5.000 kroner til en fællesskabsaktivitet på studiet

De to andre nominerede til prisen var Irene Louise Kjærgreen, Syddansk Høreklinik, samt Kirsten Rathcke Schultz, Arwos Service.