Formandens beretning: Vi skal drømme for fremtiden

Vores berettigelse som fagforening er at gøre medlemmernes drømme til virkelighed. Og en af de drømme er en 4-dages arbejdsuge, sagde forbundsformand Jannik Frank Petersen i sin mundtlige beretning.

TL Nyt
Alex Tran
Af Ulrik Norup Jørgensen

Lørdag formiddag afholdt Jannik Frank Petersen sin mundtlige beretning på kongressen. Et tilbageblik på den seneste kongresperiode, men også et kig frem i de kommende år.

”Drømme for fremtiden” handler om, at vi skal definere og stræbe efter de næste store milepæle for de medlemmer, som vi kæmper for. Og der er mange ting, som vi kan kaste os over,”

Han nævnte konkret en 4-dages arbejdsuge, som en oplagt sag for TL. Medlemmerne ønsker i høj grad øget fleksibilitet – og samtidig kæmper vi i Danmark med store problemer med mistrivsel og stress.

”Jeg drømmer om et Danmark, hvor vi indfører en 4-dages arbejdsuge, så vi netop sikrer, at der er en sund balance mellem arbejde og fritid.”

 

De cirka 130 delegerede debatterede den mundtlige beretning, før den blev vedtaget. Kongressen er TL's øverste myndighed og finder sted hvert 3. år

”Der er virksomheder og arbejdspladser, der har fundet ud af, at man kan indrette arbejdsugen og arbejdet på en mere struktureret måde, så man veksler strammere rammer for arbejdets udførsel til mere frihed og restitution til hinanden.

Hvis ikke vi som fagbevægelse griber den dagsorden og bevægelse – så tror jeg, vi fejler,” sagde Jannik Frank Petersen.

Smid regnemaskinen væk!
Debatten om et mere fleksibelt arbejdsliv tager udgangspunkt i den aktuelle debat om danskernes arbejdstid.

”Jeg er så træt af, at det eneste værktøj, som Regeringen har i hænderne er finansministeriets regnemaskine.

Temaet for kongressen ’Drømme for fremtiden’ og afholdes i Odense.  Kongressen er TL's øverste myndighed og finder sted hvert 3. år

"Drop nu alle de regnemodeller, som har ”Vi skal alle arbejde mere” som facit! Det virker efterhånden enfoldigt, at det eneste svar på alle udfordringer er, at vi skal arbejde mere. Og mere. Og mere.

Smid nu den forbandede regnemaskine væk. Og kom ud i virkeligheden og besøg os på landets arbejdspladser. Det virker til, at i har mistet forbindelsen til os, der befinder os ude i virkeligheden.”

Efter en debat i kongressalen om bl.a. engagement af unge, mangfoldighed, medlemstal, efteruddannelse blev beretningen enstemmigt vedtaget.

Læs hele den mundtlige beretning