Ny overenskomst for assistenter, mestre og driftsledere i kommunerne

Teknisk Landsforbund har sammen med en række fagforbund landet det første forlig på det kommunale område. Det er den kommunale overenskomst for Assistenter, mestre og driftsledere.

TL Nyt
Af Susanne Bruun

Aftalen gælder for 2024 og 2025, og har en samlet ramme på 8,8% til løn og andre tiltag. De generelle lønstigninger lander i aftalen på 6,51% inklusiv reguleringsordningen og de første 4% lønstigninger kommer allerede i april 2024.

I aftalen er der lagt op til, at 2% af rammen på de 8,8%, skal udmøntes via organisationsforhandlinger, og det er de forhandlinger, som Teknisk Landsforbund og en række fagforbund landede i går aftes.

Værd at fremhæve i forliget er en pensionsforbedring på 0,27, så pensionsprocenten kommer op på 20,29%.

Samtidig er grænsen for fritvalg sænket fra 15,79% til 15,0%. Det betyder, at hvert enkelt medlem har mulighed for at veksle 5,29% af deres pension til løn, hvis de ønsker det.

Den individuelle fleksibilitet har medlemmerne efterspurgt, og det giver mulighed for at tilpasse økonomien til forskellige livsfaser.

Der er også lønforbedringer til alle, fordi løntrin 32 hæves til 33 og løntrin 41+4.500 kr. hæves til 41+11.000 kr.

Du kan læse detaljerne i forhandlingsprotokollen her: OK24 Forhandlingsprotokol for assistenter, mestre, driftsledere m.fl.

Når alle TL’s overenskomster er i hus, vil du blive inviteret til webinar, hvor du har mulighed for at høre mere om overenskomsten for dit område og stille spørgsmål til vores eksperter, inden du skal stemme om overenskomsten senere i marts eller april.