Pas på jer selv i 2024!

"Vi SKAL fortsætte kampen for et sundt arbejdsliv – og derfor vil vi fortsætte med at sætte fokus på drømmen om et mere fleksibelt arbejdsliv." Sådan lyder det fra fra forbundsformand Jannik Frank Petersen i hans nytårshilsen til alle medlemmer af TL.

TL Nyt
Af Ulrik Norup Jørgensen

Så er vi i gang med 2024. Jeg håber, at I alle har haft en fortrinlig jul og et godt nytår. For mit eget vedkommende har jeg nydt dagene med familien. Det er altid rart med nogle dage med lidt mere ro på, og hvor der er lidt mere tid til eftertænksomhed.

Jeg brugte en del af julen på at tænke tilbage på 2023 – og alt det, som vi har kæmpet for i TL. En af de helt store dagsordener for os har været et mere fleksibelt arbejdsliv; og ikke mindst ideen om en 4-dages arbejdsuge.

Nogle mener, at det er naive drømmerier, men mellem jul og nytår fik vi endnu et bevis for, hvorfor det er så afgørende, at vi kigger grundigt på den måde, som vi har struktureret arbejdsmarkedet på.

Der kom nemlig triste tal fra PFA som viste, at de aldrig har set så mange stressramte som nu. En stigning på 12% i antallet af stresstilfælde – bare i 2023. Det er mildest talt meget bekymrende, at det går den helt forkerte vej.

Af samme grunde har vi i TL oprettet en trivselslinje, hvor alle medlemmer kan ringe og få hjælp til både stresshåndtering og almen trivsel. Mange medlemmer benytter sig af det tilbud, og flere har i år fået deciderende stressforløb med en psykolog.

Vi er selvfølgelig glade for, at vi har det tilbud til medlemmerne, men det bedste ville selvfølgelig være, at det slet ikke var nødvendigt. At arbejdsmiljøet var godt på alle arbejdspladser. Men der er et godt stykke vej til den drøm går i opfyldelse.

Vi SKAL fortsætte kampen for et sundt arbejdsliv – og derfor vil vi fortsætte med at sætte fokus på drømmen om et mere fleksibelt arbejdsliv. Der skal være en bedre balance mellem fritid og arbejdstid.

Jeg ved, at det for mange kan være svært at komme tilbage på job efter ferien. Det samme ser vi efter sommerferien. Man har kæmpet og knoklet for at komme frem til en ferie, så slapper man af nogle dage – og så håber man, at alle problemer med travlhed og mistrivsel er forsvundet, når man begynder på job igen. Men sådan hænger verden desværre ikke altid sammen.

Derfor er vi nødt til at kigge mere strukturelt på, hvordan vores arbejdsliv er skruet sammen – og det kan jeg love dig for, at vi i TL vil gøre i 2024.

Samtidig vil vi arbejde for at styrke den grønne omstilling – og at sikre uddannelse og efteruddannelse for danskerne hele livet igennem.

Der bliver rigeligt at se til i 2024. TAK for, at du har læst med her – og jeg håber, at du fortsat vil følge med i vores kamp for bedre arbejdsvilkår for dig og andre TL-medlemmer.

Rigtig godt nytår til dig – og pas på dig selv.

Relaterede artikler

Flere artikler fra TL