Lækker lyd og lederskab

At være en god leder for produkt­udviklere fra hele verden og opfinde ny elektronik til musikglade unge. Det er ind­holdet i Adam Adnan Duponts job, og han er vild med det.

Teknologi
Af Marie Preisler

Adam Adnan Dupont kan godt lide fest og musik, og er samtidig lidt af en opfinder og kan godt lide at få mennesker til at samarbejde. Beslutningen var derfor ikke så svær, da han sidste år blev tilbudt at lede en ny­oprettet udviklingsafdeling i virksomheden Soundboks, der sælger transportable højtalere, der kan spille rigtig højt.

”Jeg havde et godt job i en anden audiovirksomhed, men Soundboks ville give mig ansvar for at udvikle en ny ­produkt-linje som supplement til virksomhedens højtalerserie. Det lød vildt spændende, da jeg altid har drømt om at blive opfinder. Den drøm udlever jeg nu.”

Hemmeligt nyt produkt

Han leder af et udviklingsteam, som er i færd med at skabe en ny serie forbrugerelektronik til Soundboks. Hvilken type nyt produkt der er tale om, vil Soundboks først offentliggøre, når det er tættere på at være færdigudviklet.

”Det er spændende at åbne en ny produktkategori, fordi jeg skal være in­novativ, have øje for budgettet og agere klogt i den løbende udvikling. Samtidig inspirerer det opfinderen i mig, hvilket er megafedt,” siger Adam Adnan Dupont.

Han er uddannet produktionstek­nolog og har overbygningen Produkt­udvikling og teknisk integration (PTI). Dén uddannelsesvej valgte han for at udvikle sine evner inden for produktudvikling og ledelse af et bredt fagligt team.

”Mit valg af uddannelse er en kæmpe styrke i det job, jeg har nu. Det har givet mig en stor værktøjskasse i form af bred teknisk forståelse.”

Adam Adnan Dupont er derimod ikke specialist i lyd. Det er til gengæld rigtig mange andre medarbejdere i Soundboks, der har udviklet og sælger batteridrevne højtalere. Soundboks’ højtaler fås i forskellige størrelser og er skabt så robust, at den kan tages med i skiliften eller på ladcyklen, og så kan den spille koncert-lydstyrke – op til 126 dB.

”Jeg arbejder ikke med lyd direkte i mit job som leder af udviklingsteamet, men som person er jeg hurtig til at tage ny viden ind. Min læringskurve er super stejl i mødet med de mange meget dygtige specialister i virksomheden. Jeg er meget nysgerrig på at lære nyt.”

Meditationsrum og bordfodbold

Hans team er et af de få med eget kontor i Soundboks’ hovedkontor. De fleste andre medarbejdere sidder i storrum, der er indrettet med både skærme, søm og skruer – en skønsom blanding af kontormiljø, laboratorie og værksted – adskilt af loungeområder. I ét af dem står et bordfodboldsbord, og der er også et rum, hvor medarbejderne kan meditere.

Gennemsnitsalderen er lav, og antallet af nationaliteter er højt i Soundboks. I Adam Adnan Duponts udviklingsteam indgår en 30-årig creative lead fra England og fire ingeniører med hver deres speciale: en 28-årig softwareingeniør fra Tyrkiet, en 52-årig elektronikingeniør fra Danmark, en 35-årig firm­wareingeniør fra Pakistan og en 30-årig mekanisk ingeniør fra Frankrig.

”Jeg er vant til fra tidligere job at lede et inter­nationalt team, og jeg trives med at være mange nationaliteter om opgaven. Det er meget givende både fagligt og socialt,” siger han.

At turde lede

Det har været nyt og spændende at lære at lede medarbejderne i teamet efter de principper, som Soundboks’ ejere anvender, forklarer Adam Adnan Dupont.

”I Soundboks er ledelseskulturen væsentlig anderledes end i de virksomheder, jeg har været i før. Der er meget fokus på det hele menneske i fællesskabet og at møde hinanden med alt det, man er.”

Han og alle øvrige ledere og medarbejdere i Soundboks tilbydes et ledelseskursus med titlen ”Dare to Lead”, som Adam Adnan Dupont har fundet ekstremt nyttigt:

”Måske det lyder lidt ’touchy feely’, men det uhyre konkret og operationelt og passer godt til den type person, jeg er. Så jeg bruger principperne meget i min dialog med teamet. Når jeg møder dem og giver feedback skaber jeg plads til både deres og min egen skrøbelighed.”

Han oplever også at have en meget personlig og direkte kontakt til ledelsen i virksomheden, som er stiftet af tre festglade gymnasievenner, hvoraf de to stadig er aktive i ledelsen af virksomheden.

Adan Adnan Dupont oplever, at ledelsen vurderer ham på mere end målopfyldelse:

”De ser ikke kun på regneark og KPI’er. Men ser på hele menneskets bidrag. Det er for mig en moderne ­ledelsesform, som jeg er glad for at lære selv at praktisere som leder.”

Erfaring fra nattelivet

Det er en vigtig delopgave i jobbet at opstille og følge mål for udviklingen af den nye produktserie. At styre en så stor operation falder ham relativt let efter en årrække i restaurationsbranchen før uddannelsen til produktionsteknolog og PTI:

”Jeg arbejdede i restaurations­branchen i ti år: i mere end en håndfuld forskellige cocktailbarer plus restauranter og natklubber i både København og i udlandet. Det lærte mig på den hårde måde at styre et væld af operative processer på én gang og i et omskifteligt miljø.”

At udvikle ny forbrugerelektronik fra bunden tager som tommelfinger-­regel 24-36 måneder, og udviklingen er opdelt i en lang række nøje definerede faser for at sikre, at produktet ender med at have en høj kvalitet og til en pris og med et indhold, som efterspørges af forbrugere i årevis derefter. Samtidig skal projektet kunne skrinlægge undervejs, hvis ambitionerne med det viser sig umulige af indfri.

Elsker fest

Adam Adnan Dupont ser sig selv som et ’legebarn’, der elsker dans og fest. Han er lige fyldt 38 år, gift og far til to og med et tidskrævende lederjob, så nattelivet er der mindre af, end da han var yngre. Men han slæber ofte familiens Soundboks-højtaler med ud i skoven med børnene og laver bål.

”Nogle af de vigtigste tidspunkter i livet er for mig og mange andre kendetegnet ved at være sammen med mange andre mennesker til en fest, hvor vi har mødt nogen andre og har grinet og danset sammen og måske endda er blevet forelsket.”

At en voldsomt højtspillende højtaler som Soundboks’ kan chikanere naboer og andre, der ikke deltager i festen, er Adam Adnan Dupont helt med på. Men man behøver ikke spille højt, blot fordi højtaleren evner det:

”Man kan heldigvis godt feste og spille musik og samtidig udvise respekt for andre. Jeg er ikke færdig med at lege og glædes over høj musik. Det kan gøre en fest så meget bedre, når man kan mærke lyden, og for mig er det meningsfuldt at være del af en virk­somhed, der giver mennesker den ­op­levelse.”

Adam Adnan Dupont

  • Udviklingsdirektør i Soundboks siden august 2022
  • Uddannet produk­tionsteknolog i 2016
  • Overbygning i produktudvikling og teknisk integration, PTI, i 2018
  • Arbejdede derefter i fem år i Aiaiai, der producerer modulære hovedtelefoner
  • 38 år
  • Bor på Østerbro, gift og har børn på fire og syv år

Hvilke trends holder du øje med?

Indenfor consumerelektronik er Blue­tooth på vej ind i en overhalning med BLE Audio. Det, tror jeg, kommer til at påvirke markedet rigtig meget. Men der vil gå nogle år før vi rigtig kommer til at se effekten af det, fordi der skal udvikles devices, som kan sende signalet, dvs. nye smartphones, tablets og laptops.Brands og teknologier, jeg finder det interessante:

Nothing [ nothing.tech ]

Carbon3D printers [ carbon3d.com ]

Prusa 3D printers [ prusa3d.com/category/3d-printers ]

Doctor Brené Brown [ brenebrown.com/about ][ podcast: Dare to Lead ]

Agile development inspiration [ monday.com ]

StarTalk Podcast [ with Neil deGrasse Tyson ]

AIAIAI [ aiaiai.audio ]

Relaterede artikler

Flere artikler fra TL