Jonas vandt praktikpris: “Flere bør kende min uddannelse”

Historien om energiteknologen, der fik ansvar og skabte store resultater hos Jeudan A/S, gik rent hjem til Årets Erhvervsakademipraktik 2024. Mød håndværkeren, der vil have energiteknologuddannelsen frem i lyset.

TL Nyt
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Af Kasper Schultz Lund

Det handlede om de gode praktikforløb, da Årets Erhvervsakademipraktik 2024 for nylig blev afholdt. Her kæmpede en gruppe studerende om at få lige netop deres praktikforløb hædret.

I år gik prisen til energiteknologstuderende Jonas Tuborg Krøyer, der har været i praktik hos virksomheden Jeudan A/S. Et praktikforløb, han selv har valgt at indstille til prisen.

“Det har været et sindssygt rart sted at være, hvor både det sociale og det faglige spillede sammen. De har taget sig så godt af os praktikanter, og vi blev kastet ud i opgaverne med det samme og fik masser af ansvar,” siger Jonas Tuborg Krøyer.

Det, forklarer han, førte til, at han og en medpraktikant hurtigt skabte resultater, der førte til store udgiftsbesparelser igennem energioptimering på Jeudans bygninger i København. Og, lige så vigtigt, gav det ham nye erfaringer, han nu kan bygge videre på.

“Jeg har fået masser af nye værktøjer og erfaring – ikke mindst med hvad det vil sige at arbejde i et kontormiljø, hvilket jeg slet ikke er vant til, fordi jeg kommer fra et skurvognsmiljø,” siger han.

Før uddannelsen til energiteknolog er Jonas Tuborg Krøyer uddannet ventilationstekniker med en baggrund som gymnasial student. Men det var idéen om at energioptimere og arbejde for den grønne omstilling, der fik ham til se sig om efter mere uddannelse.

En grøn mulighed

Energiteknologuddannelsen lå dog ikke lige for – simpelthen fordi han ikke kendte til dens eksistens.

“Jeg talte med en kollega om, at jeg har de her visioner og ønsker, og så fortalte han mig, at der faktisk findes den her uddannelse, der lige præcis er skabt til formålet. Så jeg undersøgte det nærmere og kunne jo se, at her kommer man til rent faktisk at gøre en forskel i byggebranchen”, siger han.

Nu håber han, at andre også får øjnene op for uddannelsen, der tager to år og åbner mange døre for arbejdet med grøn omstilling.

Det er også en af grundende til, at han i første omgang tilmeldte sig selv og Jeudan A/S Årets Erhvervsakademipraktik 2024.

“Energiteknologuddannelsen er ikke særlig kendt, og flere bør kende den. Så jeg vil gerne være med til at udbrede kendskabet til den og sige, at ‘hey, den her mulighed eksisterer for dig, der gerne vil skabe forandringer’,” siger han.

Med til titlen fulgte en kontantpræmie på 10.000 kroner. Penge, som Jonas Tuborg Krøyer skal bruge til et ganske særligt projekt.

“Min kæreste og jeg har købt en Berlingo, som skal laves om til en minicamper med solceller på taget. Så pengene skal bruges til det batteri, solcellerne skal kobles til. Når det er færdigt, så tager vi på tur ud i verden”.