Ny overenskomst for bygningskonstruktører i kommunerne

Teknisk Landsforbund indgik onsdag forlig med KL på overenskomsten for bygningskonstruktører i kommunerne. Den nye overenskomst tilgodeser medlemmernes pensionsopsparing.

TL Nyt
Af Kasper Schultz Lund

Aftalen gælder for 2024 og 2025 og har en samlet ramme på 8,8% til løn og andre tiltag. De generelle lønstigninger lander i aftalen på 6,51% inklusiv reguleringsordningen og de første 4% lønstigninger kommer allerede i april 2024.

I aftalen er der lagt op til, at 2% af rammen på de 8,8%, skal udmøntes via organisationsforhandlinger, og det er de forhandlinger, som Teknisk Landsforbund landede i går aftes.

Lene Ertner, regionsformand for TL Sjælland, udtaler om aftalen:

"Jeg er glad for, og ikke mindst stolt af, at vi har indfriet vores medlemmers ønsker, som har været lønstigninger, styrkelse af pensionen og øget fleksibilitet. Vi har lagt vores kræfter i forhandlingen på pensionen, som nu er oppe på 20,41%. Det er rigtig meget, og det bedste er, at vores medlemmer kan hæve 5,41%, som de kan bruge fleksibelt. Oveni denne aftale skal vi lægge de resultater, der er kommet på det store bord. Så der er god grund til at være glade."

Aftalens hovedpunkter er:

  • Forhøjelse af pensionsprocenten fra 18% til 20,41% - altså en stigning på 2,41%, som indgår i den hidtidige fritvalgsordning.
  • Sænkelse af grænsen for fritvalg til 15% af pensionen: Det betyder, at man som medlem selv kan vælge, om man vil bruge de resterende 5,41% på pension eller løn.

Læs hele forhandlingsprotokollen for bygningskonstruktører her.