TL - en OK fagforening

Teknisk Landsforbund forhandler overenskomster med en lang række private og offentlige arbejdsgivere.

Overenskomsterne betyder noget for din løn, dine muligheder for ferie,  barsel og efteruddannelse samt din opsparing til pension.

 

 • Løn

  Lønniveauet i Danmark følger de aftaler, der er i overenskomsterne. Selv hvis du arbejder uden overenskomst, er din løn påvirket af resultater, der opnås i overenskomstforhandlingerne.

  Se denne video, som viser, hvorfor overenskomster gør en forskel:

 • Barsel

  Overenskomsterne sikrer dig ret til bedre betaling under barsel, end det er fastsat i loven. Præcis hvor meget du har ret til, afhænger af din overenskomst. Er du i tvivl, kan du kontakte din tillidsrepræsentant eller kontakt TLs medlemscenter

  Se denne video, som viser, hvorfor overenskomster gør en forskel:

 • Ferie

  Ferieloven sikrer dig årligt fem ugers ferie, men gennem overenskomster har langt de fleste lønmodtagere ret til fem ekstra feriefridage om året. Den ekstra ferie giver dig mulighed for at tilbringe mere tid sammen med familien eller få et afbræk fra arbejdslivet, når det passer dig.

  Se denne video, som viser, hvorfor overenskomster gør en forskel:

 • Pension

  Du tænker måske ikke over, at du en dag skal forlade jobbet for at gå på pension. Men tænk tanken, hvad er der så at leve for? Folkepensionen er sikret, men den dækker ikke meget. Med en OK overenskomst er du i dag sikret omkring 12 pct. af lønnen på en pensionsordning oveni folkepensionen.

  Se denne video, som viser, hvorfor overenskomster gør en forskel:

 • Uddannelse

  Det afhænger af aftalerne i den overenskomst, der gælder for dig. Der står, hvor meget efter- og videreuddannelse du har ret til. Hvis din arbejdsgiver også har interesse i, at du får et bestemt kursus eller uddannelse, kan du muligvis få mere.

 • Har du en overenskomst?

  Er du i tvivl, om du er dækket af en overenskomst?

  Find dit ansættelsesbevis frem og tjek, om der er angivet, hvilken overenskomst du er omfattet af. 

  Hvis der ikke står en overenskomst på dit ansættelsesbevis, kan du alligevel godt være dækket. Kontakt TL, hvis du er i tvivl.

  Kontakt TL

  Find din overenskomst